Sunday 1 November 2009

Meidän perheen pikaruokaa



Jokaisella on varmasti ruoka, mikä tulee aina ensimmäiseksi mieleen kun pitäisi saada lautaselle jotain hyvää ja äkkiä. Myönnetään että silloin tällöin se meidän tapauksessa on lähi-Intialaisen take-away tai pizzalähetin tuominen, mutta useimmiten murkinaksi päätyy tämä perus Arrabiata. Tämä pasta on valmista maksimissaan 10 minuutissa, riippuen siitä kuinka kauan pasta kestää kypsyä, ja ainekset tämän valmistukseen löytyy useimmiten jokaisen kaapista. Kastike on erinomaista ihan itsekseen, mutta joskus lisäämme perus-reseptiin mitä milloinkin jääkaapista löytyy. Eilen nakkasin sekaan jättikatkarapuja kun niitä näytti hieman vielä olevan jäljellä, ja esim. tuoremakkara sopii tämän kanssa myös tosi hyvin. Muista jättää pasta al-dente, päälle vaan paljon raastettua parmesaania ja kyllä lähtee nälkä ja äkkiä!

Oliiviöljyä/olive oil
Valkosipulia/garlic
Tuoretta chiliä/fresh chillies
Tomaattimurskaa tai luumutomaatteja liemessä/crushed or plum tomatoes
Ripaus sokeria/pinch of sugar
Suolaa/salt
Mustapippuria/black pepper
Basilikaa/basil

Pastaa

Parmesaania

Pistä pasta kiehumaan runsaasti suolattuun veteen ja keitä paketin ohjeiden mukaan. Kuullota pikaisesti oliiviöljyssä valkosipulit ja chilit (meidän tapauksessa erittäin paljon). Lisää tomaattimurska ja anna porista pannulla parisen minuuttia. Mausta ripauksella sokeria, suolaa ja mustapippuria ja lisää tässä vaiheessa esim. katkaravut tai (paistettu) tuoremakkara jos niitä haluat käyttää. Revi sekaan hieman tuoretta Basilikaa. Kaada vesi pois pastasta, ja lisää pasta kastikkeeseen. Sekoita kunnes kastike on tarttunut pastaan, annostele lautasille ja raasta paljon tuoretta parmesaania päälle.

I think everyone has a specific food that comes to mind whenever hunger strikes and something is needed on a plate as soon as possible. I have to admit that sometimes in our case we rely on our near by Indian take-away or the pizza delivery guy, but in most case we find ourselves cooking this basic Arrabiata sauce. It's fantastic as it is so fast and easy, and all the incediences are normally found from everyone's cupboards. The sauce is great by itself but sometime we add something extra to it, whatever we have in the fridge. Yesterday there were some king prawns left that I threw in, but also e.g. sausages goes very well with this too. Remember to leave the pasta al-dente, and just add loads of parmesan on top.

Boil the pasta in salted water according to the instructions on the package. Fry quickly the garlic and chillies (we use a lot!) in olive oil, and add the tomatoes. Let it simmer for couple of minutes and then add pinch of sugar, salt and black pepper. Also if you want to add anything extra, do it now. Tore in some fresh basil. Drain the pasta and add it in to the sauce. Mix so that all the pasta is coated with the sauce. Place on the plates and grate loads of fresh parmesan on top.

No comments:

Post a Comment