Sunday, 15 November 2009

Sobailua


Miettiessäni ruokaa tälle jääkaapittomalle viikonlopulleni, ensimmäiseksi mieleen tuli jonkinlainen helppo pasta. Jotenkin kuitenkin pastaa on viime aikoina tullut syötyä vähän liikaa, joten kallistuin nuudeleitten puolelle. Nuorempana tuli syötyä ihan hillittömästi kaupan instant-nuudeleita, ja kyllä ne vieläkin silloin tällöin uppoaa mutta parin viime vuoden aikana T. on tutustuttanut minut ihan uusiin tuuliin nuudeli-rintamalla. Meiltä kotoa löytyy ainakin sata erinlaista pakkausta, löytyy paksua ja ohutta, tummaa ja vaaleaa, maustettua ja maustamatonta ja periaatteessa nuudelia joka lähtöön. Ja mikäs siinä, nuudelit on ihania!

Joten Lauantaina kun pikaisesti piipahdin Piccadillyn Japan Centre: ssä hakemassa sushia, nappasin mukaani myöskin paketin nykyistä suosikkiani, Sobaa. Soba on tattari-nuudelia mitä yleensä syödään kylmänä, usein ne on kivoja esim. salaatissa. Nuudelit keitetään 4-5 minuuttia jonka jälkeen huuhdellaan kylmässä vedessä. Miten T on minut opettanut syömään Sobat on hyvin yksinkertaista. Nuudelit laitetaan omaan kulhoon, ja toiseen kulhoon laitetaan 1/2 osaa Tsuyua (soija-pohjainen kastike, mutta vähän makeampi ja minä löydän siitä savunmakua kans) ja 1/2 osaa vettä, sekä luraus Wasabia. Wasabi sekoitetaan nesteisiin, ja sitten vaan otetaan syömäpuikollinen nuudeleita, dipataan kastikkeeseen ja ääntä kohti. Tämä on ihan parasta kevyttä lounasruokaa (en välttämättä suosittele työpaikkaruokailuun koska nuudeleiden slurpsiminen voi olla ajoittain aika äänekästä) ja hyvää syötävää tosi kuumalle kesäpäivälle. Luulen myöskin että Wasabin ja soijamaisen kastikkeen combo tehoaa kaikkiin sushi-ystäviin, joten kannattaa kokeilla.

Lontoon asukeille tiedoksi että Japan Centre:in ruokapuoli on muuttanut Lower Regent Streetille, siltikin ihan vaan parin minuutin päähän aikaisemmasta osoitteesta Piccadillyllä. Ja Lontoon kävijöille ehdottomasti suosittelen tätä paikkaa jos mieli tekee hyvää Japanilaista take-awayta edullisin hinnoin!


When considering myself in this situation without fridge for the weekend, I thought that maybe a pasta would be the easiest option. However, I've over-done pasta a little bit lately so I decided to go for noodles instead. I used to eat a lot of instant noodles when I was younger, and I still occasionally do, but during last couple of years T has introduced me to a totally new exciting world of noodles. In our house you can find hundreds of packets of them; thin and thick, dark and light, flavored and natural. Basically noodles for every occasion. And why not, they are great!

So when popping into Japan Centre in Piccadilly to get some take-away sushi, I grabbed myself couple of packages of my current favorite, Soba. Soba is a buckwheat noodle that you normally eat cold, you can for example make great salad with it. T has taught me to eat Soba in a very simple way. You boil the noodles for 4-5 minutes and then rinse under cold water. You place the noodles into one bowl, and into another you pour 1/2 part of Tsuyu (soy-based sauce, more sweet than pure soy though and also a bit more smokier too), 1/2 of water and a little bit of Wasabi. Mix the Wasabi with the liquid, start dipping your noodles to the mix, and enjoy. This is the best light lunch dish (perhaps not the best for work lunch as the slurping noise might distract people in the office) or a nice food for hot summer day. I also think that the mix of the soy and Wasabi will appeal for all the sushi-lovers, so it's definitely worth trying.

For Londoners to know, the food hall of Japan Centre has moved to Lower Regent Street but it's still just couple of minutes from the old place in Piccadilly. Also for London visitors I definitely recommend this favorite place of mine in case you are in the mood for nice Japanese take-away with reasonable prices!

No comments:

Post a Comment