Huomasin tuossa jonkin aikaa sitten Kissa Pöydällä-blogin kuukauden ruokahaasteen. Tässä kuussa haetaan reseptiä otsikolla "Hot Hot Hot!", ja sehän meille passaa! Kuten joskus aikaisemminkin olen maininnut, chiliä meillä kotona kuluu hurjasti ja jos sitä ei jostain syystä löydy kaapeista, on kyllä jotain kummallista täytynyt tapahtua. Chiliä laitetaan kastikkeisiin, patoihin, salaatteihin, paistoksiin, ja viime viikolla näkyi menevän tuoretta chiliä lämpimissä juustoleivissäkin.
Joten kun aloin miettimään reseptiä kilpailuun, valinnanvaikeus oli aikamoinen. Parina viime viikkoina olen kuitenkin ajatellut tiettyjä possupihvejä muutamaan otteeseen ja kun näissä yhdistyy kivasti chilin tulisuusja inkiväärin aromaattisuus, tämähän oli ihan täydellinen tilaisuus tuoda resepti taas meidän keittiöön. Näitä pihvejä T teki usein viime vuonna, ja jostain syystä resepti on jäänyt hieman unholaan. Tällä kertaa taisin paistaa pihvejä vähän liian kauan koska yleensä ne ovat olleet vähän mehevämpiä ja chiliä olisi voinut meidän makuun olla paljon enempikin, mutta ihan hyviä niistä silti tuli. Tein dippikastikkeen seuraksi, ja Sunnuntai-iltana oli ihan kiva istuskella näitä napostellessa ja T:n Amsterdamin kuulumisia kuunnellessa. Sain muuten salmiakkia tuliaisiksi, jipii!
Pihvit/Patties:
500g possujauhelihaa/minced pork
Kahden peukalonpään kokoinen pala inkivääriä/piece of ginger size of a 2 thumbs
3 valkosipulinkynttä/garlic cloves
Tuoretta chiliä mielen mukaan (meillä laitettiin 1,5 isoa punaista chiliä)/Fresh chilli as much as you like
3 pientä kevätsipulia/spring onions
kourallinen tuoretta korianteria/handful of fresh coriander
4 rkl soijakastiketta/4 tbs soy sauce
2 rkl Shaoxin riisiviinaa tai kuivaa sherryä/2 tbs Shaoxin ricewine or dry sherry
1rk seesamiöljyä/1 tbs sesame oil
ripaus suolaa/pinch of salt
ripaus mustapippuria/pinch of black pepper
Dippikastike/Dipping sauce:
1/2 soijakastiketta/soy sauce
1/2 riisiviinietikkaa/ricewine vinegar
1 valkosipulinkynsi/garlic clove
tuoretta chiliä/fresh chilli
Silppua inkivääri, valkosipulit ja chilit pieniksi kuutioiksi ja heitä jauhelihan sekaan. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi, hakkaa korianteri silpuksi ja lisää molemmat lihaseokseen. Lisää loput ainekset lihan joukkoon ja pyöritä seoksesta pieniä pihvejä ja paista pannulla öljyssä.
Sekoita dippikastikkeen aineet keskenään ja tarjoile pihvien kera.
There's a monthly challenge going on at the "Kissa Pöydällä"- blog with a topic "Hot Hot Hot!". As I've mentioned before, chilli is in daily usage in our household and if for some reason you can't find it from the cupboard something terrible must have happened. We put it in soups, salads, casserols, sauces and last week I even saw someone eating cheese on toast with some fresh chillies.
So when I started to think about a recipe for the monthly challenge, I had little difficulties to decide which one to go for. However, lately I have been thinking about particular pork patties quite a lot and as the recipe includes both loads of chilli and ginger, I thought it would be a perfect one for this occasion. T used to make these a lot last year, but for some reason they have been forgotten this year. I might have fried the patties this time a bit too much as they were a little bit dry and also I could have added much more chilli for our liking, but overall they were still very nice. I made a little dipping sauce to go along with, and the Sunday night was spend on nibbling these and listening stories from T's Amsterdam trip. I even got some salty liquorice as a souvenir, yahoo!
Chop the chillies, ginger and garlic in little pieces and mix with the mince. Cut the spring onions and chop the coriander and add to the meat mix. Shape up to little patties and fry with oil.
Mix up the dipping sauce incrediences and enjoy with the patties.
Pihvit/Patties:
500g possujauhelihaa/minced pork
Kahden peukalonpään kokoinen pala inkivääriä/piece of ginger size of a 2 thumbs
3 valkosipulinkynttä/garlic cloves
Tuoretta chiliä mielen mukaan (meillä laitettiin 1,5 isoa punaista chiliä)/Fresh chilli as much as you like
3 pientä kevätsipulia/spring onions
kourallinen tuoretta korianteria/handful of fresh coriander
4 rkl soijakastiketta/4 tbs soy sauce
2 rkl Shaoxin riisiviinaa tai kuivaa sherryä/2 tbs Shaoxin ricewine or dry sherry
1rk seesamiöljyä/1 tbs sesame oil
ripaus suolaa/pinch of salt
ripaus mustapippuria/pinch of black pepper
Dippikastike/Dipping sauce:
1/2 soijakastiketta/soy sauce
1/2 riisiviinietikkaa/ricewine vinegar
1 valkosipulinkynsi/garlic clove
tuoretta chiliä/fresh chilli
Silppua inkivääri, valkosipulit ja chilit pieniksi kuutioiksi ja heitä jauhelihan sekaan. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi, hakkaa korianteri silpuksi ja lisää molemmat lihaseokseen. Lisää loput ainekset lihan joukkoon ja pyöritä seoksesta pieniä pihvejä ja paista pannulla öljyssä.
Sekoita dippikastikkeen aineet keskenään ja tarjoile pihvien kera.
There's a monthly challenge going on at the "Kissa Pöydällä"- blog with a topic "Hot Hot Hot!". As I've mentioned before, chilli is in daily usage in our household and if for some reason you can't find it from the cupboard something terrible must have happened. We put it in soups, salads, casserols, sauces and last week I even saw someone eating cheese on toast with some fresh chillies.
So when I started to think about a recipe for the monthly challenge, I had little difficulties to decide which one to go for. However, lately I have been thinking about particular pork patties quite a lot and as the recipe includes both loads of chilli and ginger, I thought it would be a perfect one for this occasion. T used to make these a lot last year, but for some reason they have been forgotten this year. I might have fried the patties this time a bit too much as they were a little bit dry and also I could have added much more chilli for our liking, but overall they were still very nice. I made a little dipping sauce to go along with, and the Sunday night was spend on nibbling these and listening stories from T's Amsterdam trip. I even got some salty liquorice as a souvenir, yahoo!
Chop the chillies, ginger and garlic in little pieces and mix with the mince. Cut the spring onions and chop the coriander and add to the meat mix. Shape up to little patties and fry with oil.
Mix up the dipping sauce incrediences and enjoy with the patties.
Kivan oloiset possukkaat, tämä ohje pitää korvamerkitä :)
ReplyDeleteKiitos kiitos, ja ehdottomasti koitahan joku päivä!
ReplyDeleteThis sounds Yumm!!! I always have mince pork in my freezer but I had never thought of this recipe...its simple and I bet it is Tasty!!
ReplyDeleteJuhuu - meillä syödään tänään possupihvejä! Olen himoinnut näitä jo päiväkausia ja aineksitkin odottavat jo jääkaapissa. Kiitos ihanasta reseptistä Emma!
ReplyDelete