Monday 23 November 2009

Nuijia ja papuja


Viime viikolla Siskot Kokkaa blogissa kokattiin ihan älyttömän herkullisen näköisiä kana-nuijia, joita oli eilen pakko kokeilla. Toisin kuin näköjään Suomesta, maustamattomia nuijia täältä löytyy tosi hyvin ja en itseasiassa taida nähneeni täällä maustettuja ollenkaan! Tähän kyllä ehdottomasti tarvii terävän pikkuveitsen, sekä pursotin olisi ollut tosi hyvä. Kyllä maustevoin näpertely kananuijien sisään käsinkin kävi, mutta paljon helpompaa se pursottimella olisi ollut. Jähmetin voin pakkasessa pikaisesti jotta sitä oli helpompi käsitellä. Jätin myöskin reseptistä Pernodin kokonaan pois, koska sitä en vain jostain syystä ole ikinä voinut sietää ollenkaan. Tein nuijien kanssa pikaisen kivan papu-chorizo lisäkkeen kun papuja pari purkkia tarttui mukaani viime viikolla kaupasta. Nuijat olivat tosi hyviä mutta ehkä pursottimen puuttuminen aiheutti sen että maustevoi ei valitettavasti niin hirveästi tullut esiin. Papulisäke maistui kanojen kanssa oikein mainiosti. Lisäkettä kannattaa muuten myös kokeilla valkoisen kalan kanssa, ja siihen voi myös lisätä perunaa ja puolittaa papujen määrää, jolloin siitä tulee aika lailla "patatas bravas"-tyylinen setti.

Nuijien ohje täältä ja lisäke tästä:

150 g pötkö chorizo makkaraa (ehdottomasti ei sitä siivutettua versiota)
3 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
2 prk papuja (käytin tällä kertaa harisa-papuja)
1 prk tomaattimurskaa
suolaa
pippuria
ripaus sokeria

tuoretta persiljaa
sitruunalohkoja

Kuumenna uunivuoka ja kaada siihen reipas kulaus oliiviöljyä. Lisää chorizo-palaset ja anna paistua uunissa välillä sekoitellen n. 5-10 minuuttia (jos käytät perunoita, leikkaa ne kuutioiksi ja lisää vuokaan yhdessä chorizon kanssa). Lisää kaikki loput aineet ja sekoita. Lisää nuijat lisäkkeen päälle ja anna kypsyä 200c n. tunti. Uunista otettua, lisää päälle tuoretta persiljaa ja sitruunalohkoja.



Last week I saw a delicious looking chicken drumstick-recipe in one great Finnish food-blog. You definitely need a sharp little knife for this and a piping bag would have been very useful. It worked out ok to put the herb butter inside of the drumsticks with hands, but piping bag would have definitely been more easier. I froze the butter quickly in the freezer to make it easier to handle. I also left Pernod out from my butter as for some reason I just can't stand it, but it is part of the original recipe so use it if you like. To go along the drumsticks I made a simple chorizo and bean casserole, as I had couple of tins of harisa beans in the cupboard. The chickens were good but I think because of the lack of piping bag, the herb butter didn't come as strong as I would have hoped for. The spicy casserole worked very well with it and I recommend it also as a side for some nice white fish. When leaving the half of the beans out and adding potatoes instead you get kind of a nice "patatas bravas"-style dish.

Chicken drumsticks

Herb butter:

200g butter
2 gloves of garlic
Bunch of parsley
Bunch of coriander
Couple of springs of thyme
Chillies as much as you fee like
Skin of a half lemon
1 tbs Pernod

Cut the drumsticks from the "ancle" and trim so you can see the bone. Pictures about this from here. Make little pockets to the drumsticks by placing the knife between the bone and the meat. Mix all the chopped ingredients to a soft butter and either place into piping bag or put to the freezer for around 5 minutes. Fill the chickens with the butter.

Chorizo-bean casserole

150g chorizo
3 gloves of garlic
1 red chilli
2 tins of beans (I used harisa-beans)
1 tin of chopped tomatoes
salt
pepper
pinch of sugar

fresh parsley
lemon wedges

Fry the chopped chorizo in the casserole with a good amount of olive oil. Either do this on stove or in the oven for about 5 minutes (if you use potatoes, cut them into cubes and fry together with chorizo). Add all the other ingredients and mix. Place the drumsticks on top of the casserole and bake in the oven in 200c for about an hour. After taking out from the oven, garnish with fresh parsley and lemon wedges.

2 comments:

  1. Hei kiva että innostuit kokeilemaan. Voi tuo kanoihin minusta ennen kaikkea mehevyyttä maustetta saa voihin ajaa ihan rennosti jos haluaa tömäkämpää maustumista. V esim. sanoi heti että chiliä tai muuta olisi voihin voinut laittaa. Täytyy kokeilla kun teen seuraavan kerran. Pursotin on tässä kyllä ihan ykkönen. Kiva kuitenkin kuulla, että jotenkin onnistuu jäähdyttämällä voi myös. Kun yritin ensin tunkea pehmeää voita koipeen niin se oli lähinnä surkuhupaisaa ;)

    ReplyDelete
  2. Jep, ehdottomasti talla reseptilla nuijat pysyivat mehevina mika oli tosi kiva koska ne usein niin helposti tuppaavat vahan kuivumaan. Seuraavalla kerralla chilia lisaa, ja pursotinpussi ostoslistalle heti! :) Kiitos mukavasta reseptista!

    ReplyDelete