Sunday 8 November 2009

Isänpäivää



Meidän isä:
  • On tunnettu soittotaidoistaan, ja biisien aikana kaikuvista "eiku" välispiikeistä.
  • On halunnut olla hienostunut, joten suunnannut Stockmannille, ostanut yhden etanan, paistanut sen uunissa ja syönyt itsekseen.
  • On ensimmäinen ihminen kenen kanssa halusin puhua kun maratooni meni penkin alle tänä vuonna
  • On ollut kuskina ympäri kylää kun halusin kutsua kaikki kyläläiset 5-vuotis syntymäpäivilleni.
  • Mumisee itsekseen pyörällä ajaessa. Tarhasta tullessa pyörän etuosassa lapsi-istuimessa istuessa yritin aina ottaa selvää mistä aiheestä kunakin päivänä mumistiin, mutta ikinä siitä ei selvää saanut.
  • On asentanut omatekemiä varashälyttimiä autoon, kuten esim. itse teroitetun 20cm naulan mikä piiloitettiin etupenkille sojottamaan yön ajaksi siltä varalta että varas murtautuu autoon ja istahtaa penkkiin.
  • Soittaa usein Lauantai-iltaisin, ja jos puhelu alkaa hyvin kansainvälisin merkein: "No mutta helööy!" tai "Guut iiiivning!", tietää jotta Lauantai-sauna on tainnut jo alkaa.
  • On aina ollut ja tulee aina olemaan tukena ja turvana.
  • On ehdottomasti maailman paras isä.
Hyvää isänpäivää!!

Valkosipulikanaa a la perhe N
(tätä tehtiin meidän perheessä n. 15 vuotta joka ikinen Lauantai-ilta)

Kanankoipia

Valkosipulia
Creme Fraichea
Mustaleima Emmentalia

Paista kanat kypäksi uunissa. "Revi" kanat pienemmiksi paloiksi ja asettele vuokaan. Sekoita keskenään creme fraiche, valkosipuli, ja juusto. Levitä kanojen päälle, ja pistä vuoka uuniin niin kauaksi että juusto ruskistuu.

My dad:
  • Is well known for his music skills, and especially the "oops" additions between playing
  • Has decided to be sophisticated so walked into a supermarket, bought himself one snail, gone home and cooked it for himself.
  • Was the first person that I wanted to talk with after my marathon failed this year
  • Has been driving me around the village when I wanted to invite every single person from there for my 5th birthday party
  • Talks to himself when riding a bicycle. Every day after coming from the nursery and sitting in front of the bike, I was trying to find out what was the topic of the day, but it never made any sense to me.
  • Has been fitting home-made burglar alerts to our car after it was stolen couple of times, like e.g. a sharpen 20cm nail placed on the seat and hidden, in case the burglar gets into the car and sits on the seat.
  • Calls me often on Saturday nights and if the conversation starts with international greetings (my dad doesn't speak any english), I know that the Saturday sauna session is on and the refreshments opened.
  • Has always been and will always be there for me.
  • Is the world's best dad.
Happy Father's Day! (in Finland today)

Garlic Chicken a la family N
(this dish was made in my family every single Saturday-night for around 15 years)

Chicken legs

Garlic
Creme Fraiche
Grated strong cheese (e.g. Gruyere)

Cook the chicken legs in the oven until done. "Tear" up the chicken legs to smaller pieces and place in to a dish. Mix the creme fraiche, garlic and cheese to make a thick paste. Spread on top of the chickens and put into the oven until the cheese takes some colour.

No comments:

Post a Comment