Saturday 7 November 2009

Parasta talviruokaa ikinä!


No joo, ehkä voi olla vähän liian dramaattinen tuo otsikko mutta olen henkeen ja vereen Pie- ihminen ja ihan innoissani näistä täyteläisistä talviruoka-ideoista mitkä kesän loputtua taas putkahtelevat päähän.

Tullessani Lontooseen se muutama vuosi sitten, täytyy myöntää että iso osa ajasta kului pubeissa istuskellen uusien työ- ja muidenkin kavereiden kanssa. Suomessa isä oli kauhuissaan koska joka kerta kun hän soitti, taisin olla pubissa tai matkalla sinne. Ei siten että sen juoman perässä sinne oltaisi (välttämättä) menty, mutta se nyt vaan on että täällä se sosialisointi yleensä tapahtuu pubeissa aikaa vietellen. Tämän vuoksi miltei jokainen pubi myöskin tarjoaa ruokaa, ja yleensä se on sitä kunnon perinteistä Englantilaista ihanaa 'comfort'-sapuskaa. Siten tutustuin näihin suussasulaviin Pie:hin, mitkä tosiaan kuuluvat ihan lemppariruokiini tällä hetkellä. Suomentaisin ne ennemminkin paistoksiksi tai piiraiksi, kuin piirakoiksi koska jotenkin se ei vaan kuulosta oikealta ja usein ne eivät edes sisällä minkäänlaista piiras-taikinaa. Juustoinen Fish Pie, kermainen kana ja purjo paistos tai tuhti Sheperd's Pie vievät kielen mennessään, mutta tällä hetkellä yksi suosikeista on ehdottomasti Beef&Guiness Pie. Varsinkin kun ulkona tulee vettä kuin saavista, on pimeää ja hyytävän kylmää, mikä onkaan parasta ruokaa lämmittämään sisuksia sekä mieltä. Olen tehnyt tätä Jamien piirasta ennekin, ja tykkään paljon koska normaalista poiketen hän lisää lihaseokseen kunnon kasan Cheddar-juustoa loppuvaiheessa, ja se kyllä tuo tosi hyvän täyteläisyyden paistokseen.

Näöltään piiras ei sinänsä mikään mallikappale ollut, mutta maku korvasi sata kertaa senkin vian. Pala piirasta paksuin lihakastikkeineen, kasa kermaista perunamuusia viereen ja lusikallinen herneitä seuraksi, ja se on siinä. Vielä kun T toi kotiintullessaan pullon ihanaa Uusiseelantilaista punaviiniä ruoan kanssa nautittavaksi, tämähän oli ihan parhautta!

Ohje täältä/Recipe from here:

http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/steak-guinness-and-cheese-pie-with-a-puf


Now when the cold weather has arrived, I'm very excited about all these winter recipes that return to my head after warm summer, and what would be a better winter dish than a good old pie.

When I came to London couple of years ago, I have to admit that most of my time was spend in pubs with new colleagues and friends. It wasn't the drinking that we were after, but just to meet up with the new friends that you have just made and overall socializing. My dad became a bit worried back in Finland because it felt that every time he called me I was in a pub. In Finland if you go to a bar, you normally go there to drink. And usually a lot. So I had to convince him that there was nothing to worry about, and explain a little bit about the role of the pubs in British culture. Anyway, these were the times when I was introduced to pub food and especially the pies. It was love in first sight. The word "comfort" food fits them so well; you can just hear your tummy singing when you tuck into a creamy Fish Pie and your mind humming when you have your first forkful of hearty Sheperds Pie. I love them all, but my favorite at the moment is the Beef&Guiness Pie. What would be better to have these days, when outside the rain is pouring down and it's just overall very dark and cold. I've done this Jamie's recipe before, and I like it because he adds a big handful of Cheddar cheese to the beef mix before pouring it to the pie and this makes it very rich.

The pie wasn't really a looker, but the taste definitely compensated. Piece of pie, big dollop of creamy mash and a spoonful of peas on the side and that's it! T even brought a lovely New Zealand Pinor Noir to go with, and how much more perfect a cold wintery night can be!

Recipe found from the link.

No comments:

Post a Comment