Friday 16 October 2009

Syyskanailua



Katseltiin Nigel Slaterin kokkailuja tuossa yksi päivä telkkarista, ja silmiin sattui kiva syksyinen kana-resepti. Ohjeesta löytyi niin savuista paprikaa (onkohan tämä edes oikein suomennettu?) mikä näin kylmenevinä päivinä on ehdoton lempparimausteeni, sekä vihreitä oliiveja mitkä myös täyttävät aina jääkaappiamme joten pakkohan tällaista oli kokeilla!

Pääsin myöskin testaamaan ensimmäistä kertaa elämässäni kokkailua sahramin kanssa, koska en tosiaan aikaisemmin jostain syystä ole törmännyt resepteihin jotka sitä olisivat vaatineet. Ihanan kullankeltaisen värin se kyllä ruokaan toi, mutta taisin laittaa ehkä liian vähän siinä pelossa että se peittäisi maullansa kaiken muun. En juuri sitä erityisesti maistanut kastikkeessa, joten ensi kerralla kyllä ripautan pari höytyvää lisää.


Padasta tuli oikein hyvää, sitruunat tekivät kastikkeesta ihanan "tahmaista" mutta omasta mielestä jättivät ehkä hieman liian kitkerän jälkimaun (ensi kerralla loraus hunajaa?). T:n mielestä höpöttelin omiani, ja hän nautiskeli onnellisena loputkin kastikkeesta. Ruoka olisi varmasti toiminut tosi hyvin kuskusin kanssa, mutta me vedeltiin ihan noin vain kun oli jo myöhä ja iso nälkä.

Maustetahnaan:

3-4 Valkosipulinkynttä
Ripaus suolaa (miel. Maldon)
1 tls Kuminan siemeniä
2 - 3 ripausta Savuista paprikaa
2 - 3 ripausta Kurkumaa
Oliiviöljyä

Pataan:

2 Sipulia
6 Kananreittä
1 Sitruuna
Ripaus sahrami-höyheniä
Kourallinen vihreitä oliiveja
Tuoretta korianteria

Hiero maustetahnan aineet huhmareessa, ja lisää oliiviöljyä sen verran että seoksesta tulee hyvän tuntuinen tahna. Hiero tahna kananreisiin ja jätä marinoitumaan mahd. pitkään, vaikka ihan yön yli.
Leikkaa sipuli karkeaksi silpuksi ja kuullota padassa minkä pohjalle olet laittanut oliiviöljyä. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kanat ja ruskista kunnes lihat ovat ottaneet vähän väriä. Lisää vettä jotta kanat peittyvät puoleksi. Lisää sahrami, mausta suolalla ja pippurilla ja lado sitruunasiivut kanojen päälle. Anna porista kannella peitettynä miedolla lämmöllä n. 25 minuuttia tai kunnes kanat ovat kypsiä. Lisää oliivit ja silputtu korianteri ja tarjoile. Hyvää esim. kuskusin kanssa.

We saw a nice autumn recipe by Nigel Slater and as it included our favorites, smoked paprika and green olives, we just had to try it! I also got my first opportunity to try saffron for the first time in my life. Perhaps I didn't put enough, as I didn't really taste it in the food but at least it brought a lovely color. The casserole was lovely and the lemons made it nice and gooey. I found them perhaps a bit too bitter in the sauce but T was saying that I was talking nonsence and was really enjoying his share. This would have been great with couscous but we just had it as it was. You can find the recipe in english here!

No comments:

Post a Comment