Wednesday 28 October 2009

Lounaalla


Täällähän työpaikkojen lounas-aika on yleensä tunti, ja tämä käytetään normaalisti siinä työpöydän ääressä omia eväitä nauttien. Jotkut työpaikat tarjoavat jopa keittiön ja pöydän missä oman lounaan voi nauttia, mutta työpaikkaruokaloista saa vaan unelmoida. Meidän firmassa keittiö koostuu mikroaalto-uunista, pienestä jääkaapista ja tiskialtaasta, joten siinä ei suurempia lounaita oikein pysty loihtimaan. Perus enkku-meiningillä mennään kun napataan vaan kolmioleipä, pikkupussi sipsejä ja tölkki kolaa samalla kun näpytellään sähköposteja asiakkaille. T on hieman poikkeustapaus, ja en ikinä ole nähnyt kenenkään käyttävän niin paljon energiaa ja mielikuvitusta työpaikka-lounaaseen. Olen nähnyt hänet esim. joskus kuorivan kokonaisia katkarapuja työpöydän äärellä, kypsentävän munakokkelia mikrossa, ja neuvottelevan sopivaa kastiketta toimitusjohtajan lounaaseen työpöydän laatikon laajasta kastike- ja maustekokoelmasta.

Itse vien yleensä töihin edellis-illan jämät jos niitä on, ja normaali setti lounaaksi taitaa olla jonkinlainen salaatti. Salaatit on siinä mielessä kivoja, että ne on näppäriä väsätä pienessäkin keittiössä, tai nopeasti kotona ennen töitä. Myöskin niiden jälkeen jaksaa vielä työskennelläkin vähän aikaa eikä pistä nukuttamaan niinkuin esim. jonkun raskaan pastan jälkeen. Ja ainakaan ne eivät haise toimistossa! Jollain työkaverilla oli eräs päivä super-idea höyryttää parsakaalia ja lohta työpaikan mikrossa ja siinä kalaisassa pierunhajussa sai kyllä sitten loppupäivän hakea työmotivaatiota. Myöskään vanhalle sukkahielle leimahtava kypsä Camembert työpaikan jääkaapissa ei oikein saavuttanut suurta suosiota työntekijöiden keskuudessa...

Olen pieni palkokasvi addikti ja kaikenlaiset pavut ovat meikäläisen mieleen. Huomiseksi valmistin salaatin butter bean:eista mitkä tunnetaan suomeksi joko limanpapuina tai voipapuina, keltaisesta ja punaisesta paprikasta, katkaravuista ja korianterista. Heitin mukaan reippaasti tuoretta chiliä, kaadoin päälle oliiviöljyä ja lime-mehua ja ripottelin vielä suolaa ja mustapippuria mukaan. Yksinkertaista ja raikasta!


The truth is that unfortunately the lunch facilities in the offices are normally quite poor. You usually get a microwave and a fridge, and if you are very lucky, there might be even a table where you can enjoy your lunch at. So most of the time people just grab a sandwich, bag of crisps and a can of soda at their desk while typing emails to their customers. T is little bit different from this, and I've never met anyone who makes such an effort to enjoy their office lunch. I've seen him e.g. peeling king prawns at his desk, preparing scrambled eggs in the microwave, and carefully selecting a proper hot sauce for one of the directors in the company from the massive sauce- and spice collection located in his drawer.

Normally I tend to bring something from home for my lunch. I like salads, as they are so easy and quick to prepare even in a little kitchen or at home just before leaving to work in the morning. With salads you don't get the after-lunch tiredness, which you normally would get after having a heavy lunch, and you still have energy to work. And also the salads won't smell! One day someone from the office got a super idea to steam some broccoli and salmon in the microwave, and you definitely had to search for your work motivation with all that farty fish- smell around you for the rest of the day. Also a very ripe smelly feet- scented Camembert cheese left in the office fridge didn't really get much support within the employees...

I love all kind of beans, and for tomorrow I prepared an easy salad from butter-beans. I added yellow and red pepper, prawns, fresh coriander and loads of fresh chilli. For dressing I added olive oil and lime juice and sprinkled salt and pepper on top. Simple and fresh!

No comments:

Post a Comment