Sunday 18 October 2009

Jee, viikunoita!!


Se on taas viikuna-aika parhaimmillaan, ja niitä näyttää olevan ihan kaikkialla! Muistan miten lapsena äidin mussuttamat kuivatut viikunat suoraansanottuna hieman aina ällöttivät, ja en vieläkään niille oikein lämpene (paitsi ehkä kuiva-kakuissa) kun ne on vaan niin kamalan makeita. Mutta nämä tuoreet ne vasta hyviä ovatkin! Vaikka niissä makeutta paljon onkin, niin silti ne on mukavan raikkaita.

Yleensä popsin viikunoita ihan sellaisenaan tai esim. paloiteltuna jugurtin kanssa aamupalalla, mutta herkullisia ne on myös puolitettuina pannulla voissa ja sokerissa paistettuina ja kylmän jäätelön kanssa nautittuina. Tai leikkaa niihin ristiviilto, valuta hieman hunajaa viiltoon ja pistä hetkeksi uuniin. Viikuna-hillo on tietysti myös ihanaa, ja viikunoita tai -hilloa kannattaa ehdottomasti kokeilla myös juustotarjottimen lisäkkeenä.


It's the season for figs again, and you can find them from everywhere now! I remember how much I disliked the dried figs that my mum always loved to eat when I was a kid, they were just way too sweet for me. I still don't really like them, but it's a totally different story with these fresh ones. Even though they still are sweet, they have this really lovely fresh feel in them.

Normally I just eat them as they are or cut them into my breakfast yoghurt, but I find them super delicious also cut in half and fried in a pan with butter and sugar and served with some nice cold ice cream. Or cut a cross in them, pour in some honey and pop them in the oven for couple of minutes. Obviously a fig jam is also lovely, and definitely worth trying the fresh ones or the jam with your cheese board.

No comments:

Post a Comment