Sunday 18 October 2009

Kastiketta kehiin


On olemassa yksi kastike mistä on tullut hitti meidän huushollissa. Sillon tällöin tulee vaan olo, että sitä on saatava ja mikäs siinä koska se ei ainoastaan ole tosi herkullinen vaan myöskin ihan super helppo ja nopea! Kastike käy periaatteessa kaikenlaisen lihan kanssa, mutta parhaiten ehkä possun ja naudan lisäkkeenä. Ja vaikka oudolta saattaa kuulostaakin että kastikkeeseen tulee kalaa, odottakaahan vain! Jos ette tietäisi, voin vaikka vannoa että ette ikinä uskoisi sitä soosissa olevan. Myöskin etsikää käsiinne sardelleja, koska Suomessa anjovikseiksi luetellut eivät oikein sovi tähän reseptiin. Tähän tarvitaan suolaisia pikkusardelli-fileitä, jotka ihan sulavat pannulla niitä paistettaessa.

4-5 sardellifilettä/anchovies
voita/butter
2 valkosipulinkynttä/garlic cloves
n. 20 pikkukaprista/little capers
sitruunamehua/lemon juice
mustapippuria/black pepper

Paista sardelleja runsaassa voissa ja sekoittele kunnes fileet ovat "sulaneet" pannulle. Lisää valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää kaprikset ja ripaus mustapippuria ja purista n. puolikkaan sitruunan mehu pannulle. Sekoita ja kaada pihvin tai porsaankyljyksen päälle.


There is this one sauce in our household that has become a bit of a hit. Once in a while you just feel that you need it, and the greatest thing is that not only it is delicious, it's also very fast and easy! Even though some people might find it weird to put fish in the sauce, do not worry. If you wouldn't know, I can guarantee that you would never guess. The sauce goes with pretty much all kind of meat, but works perhaps best with pork and beef.

Fry anchovies with loads of butter in a pan until they have melted. Add garlic and fry just a little bit. Add the capers and a pinch of black pepper and squeeze about a half of lemon into the pan. Mix and pour on top of a pork chop or a steak.

No comments:

Post a Comment