Wednesday, 21 October 2009

Lempijuomia




Joku kysyi vähän aikaa sitten minkä juoman luettelisin lempijuomakseni. Aika kinkkinen kysymys. Sehän riippuu ihan täysin tilanteesta! Ajattelin silti listata joitain tämän hetken suosikeita, ihan vaan näin Perjantain kunniaksi!

Viineistä punaisissa ehdottomasti suosin Malbec ja Carmenere- rypäleitä. Ne on kumpikin yleensä tosi tummia ja täyteläisiä, ja tykkään että punaviinissä on kunnolla "runkoa" (näin entisenä Alkolaisena on pakko heitellä näitä naurettavia termejä!). Mutta siis tosiaan kannattaa kokeilla ihan vaikka vaan illanistujais-viineinä jos tykkää vähän voimmakkaimmista mauista tai esim. hyvän pihvin kanssa.

Valkoviineissä palaan nykyään usein Gewürzstramineriin. Sanoisin että suurin osa niistä viineistä on puolikuivia ja siksi ihan loistavia ihan vaan nautiskeluun. Viinistä löytyy ihania kukkais-aromeja mikä joillekin voi olla vähän liikaa, mutta minä tykkään! Myöskin koska meillä kotona kokataan paljon Aasialaista ruokaa, tämä rypäle sopii ihan älyttömän hyvin mausteisen ruoan kanssa. Hyviä pulloja löytyy esim. Ranskan ja Saksan hyllyistä mutta löysinpä tuossa yksi päivä oikein hyvän Uusiseelantilaisen yksilönkin!

Juhlajuomissa kesällä suosikkina oli tietenkin hyvä siideri jäillä, mutta näin syksyn tultua jäiset juomat ovat jääneet kesälomille. Ollaan pari kertaa rimpsalle lähtiessä värkätty kiva shamppanja-coctail mikä on kyllä noussut nyt yhdeksi lempijuomista. Kuulostaa ehkä vähän hienostelulta, mutta tämän voi oikein hyvin miksailla ihan perus-kuohuviinistäkin:

Kaada shamppanja/kuohuviini lasiin. Valuta hieman brändiä tai konjakkia pikkulusikan kautta lasin pohjalle. Tarkoituksena on saada brändi/konjakki erilliseksi n. 1cm levyiseksi osaksi lasin pohjalle. Kostuta 1 sokeripala 3-4 tipalla Angostura Bitteriä (löytyy Alkon minipullojen läheisyydestä). Tiputa sokeripala varovasti lasin pohjalle. Nauti!

Ja sitten tietenkinhän vesi vanhin voitehista, iltapäivä-teetä maidolla, kokista pizzan kanssa, ja glögi-aikoja odotellessa...

Cheers!


Someone recently asked what do I consider as my favorite drink? Quite a difficult one, because it so depends on the situation! I still thought I list some of my favorites at the moment just to celebrate that it's Friday!

With red wines I normally prefer Malbec or Carmenere. They are both very dark and full bodied, which I love. If you like strong flavors in red wine, they are definitely worth trying just as a they are or with e.g. nice steak or other strong meat.

In white wines I usually return back to Gewürzstraminer. It is normally medium dry and that's why very easy to drink. You will also find quite strong floral flavor and smell from the wine which might be a bit too much for some people, but I just love it! And as we cook a lot of Asian food at home, this wine is perfect as it goes so well with the spicy food. You can find nice Gewürzstraminers from France and Germany, and the other night I tried a lovely one from New Zealand.

During the summer time, the favorite was a nice cider with loads of ice but as the autumn has arrived, the icy drinks have had to step aside. Couple of times before going out and about, we've tried this great champagne cocktail which has definitely been found a success. Might sound a bit poncy, but this can be easily done to a nice sparkling wine or Cava too!

Pour the champagne in to the glass. Pour some brandy/cognac gently with a teaspoon to the bottom of the glass. The purpose is to have about 1cm part of brandy/cognac separately in the bottom. Drop 3-4 drops of Angostura Bitter in to a sugar cube. Drop the cube in to the bottom of the glass. Enjoy!

Obviously the water will remain the all time favorite, you can't beat a nice cuppa, Coke is essential with the pizza, and I just can't wait for the mulled wine season to start...

Kippis!!

No comments:

Post a Comment