Saturday 17 October 2009

Kutinaa


Pari ystävääni ovat melkoisia käsityö-virtuooseja, ja heidän töitä katsellessani itsellekkin iski taas kunnon kutomisvimma. Se vaan on jotenkin niin kivaa istuskella sohvan nurkassa lämpimässä kudelma kädessä kun ulkona sataa vettä ja tuulee vimmatusti.

Yleensä tekeleistä tulee jotain jollekin joululahjaksi, ja kuinkahan monta kertaa sitä on hiki hatussa vedetty viimeisiä silmukoita ja langan päättelyitä päivää ennen lahjan antoa! :) Mutta kivahan se on ihmisiä ilahduttaa omatekemillä jutuilla, ja varsinkin täällä tuntuu että ihmiset arvostavat käsintehtyä paljon. Esim. pari vuotta sitten T:lle antamistani villasukista nousi melkoinen ylistys koska heidän perheessä omatekemiä sukkia ei oltu nähty vuosikymmeniin! Ja sukat olivat vielä kunnolla eriparia; toinen ylipäätän vähän vinksallaan ja toinen ehkä sopiva jättiläiselle mutta se ei näyttänyt haittaavan... Myöskään tarina siitä miten oma pappani opetti meikäläisen käsitöihin on vaatinut hieman totuttelua täällä (ja ei taida olla ihan pelkästään täällä), eihän nyt miehet kudo tai virkkaa!! Mutta meidän pappa se olikin melkoinen super-pappa!

No, nyt teen tosiaan sitten taas joululahjaa joten en kovin paljon siitä voi vielä paljastaa, mutta kivan haastava työ kyllä tekeillä on. Laitan kuvia sitten kun lahja on päätynyt vastaanottajalleen.

Käykääpä katsomassa Liisan ja Tiinan tekeleitä, on ne kyllä melkoisia tyttöjä! Ja jos joku on Helsingissä Esplanadin puiston lähettyvillä 10-23.12, käykääpä piipahtamassa Tuomaan markkinoilla. Siellä on meikäläisen pikku-äiti myymässä käsitöitään, ja sieltä kojusta löytyy kyllä kaikenlaista ihanaa!


Couple of my friends are proper handicraft experts. After watching their lovely creations, I was bitten by a knitting bug again and what would be a better way to spend these rainy dark evenings than sitting in the sofa with some nice wool and couple of needles.

Normally my knittings end up as a Christmas present for someone. And why is it that even though you have the whole autumn to do your work, you still end up panicking and trying to finish everything just on the last night before you're supposed to hand out your present! But all in all, it is nice to give something that you have actually done yourself. Especially here in UK handcrafts are appreciated quite a lot, as I don't think there are too many young people who do e.g. knitting nowadays. Personally I learned my skills from my grandfather. What a brilliant man!

So I'm up for another Christmas present again and that's why can't reveal too much about it yet. I will post some pictures after the present has found it's receiver. Go and check out my two very talented friends, Liisa and Tiina, and if you are around in Helsinki Esplanadi park around 10-23.12 go and check the Christmas market where my dear mother is selling her own lovely handcrafts!

No comments:

Post a Comment