Saturday 24 October 2009

Morning after


Perjantai-illan tanssimaratonin jälkeisenä aamuna kroppa huusi energiaa, ja olin kuulevani ihan selvästi kuiskauksia pannukakuista ja pekonista. Joten ei kait se auttanut kuin alkaa pannukakkujen paistoon. Tein taikinan aika mutu-tuntumalla, ja tavoitteena oli vain pitää se melko paksuna koska tässähän oli tekeillä pannukakkuja eikä sentään lättyjä (eli siis lettuja). Käytin myöskin self-rasing jauhoja, ja jos niitä ei ole saatavilla luulen että leivinjauhetta kannattaa lisätä ehkä himpun verran enempi reseptiin. Pistelin pannukakut poskeen rapean pekonin kanssa ja lurautin koko komeuden päälle reippaasti vaahterasiirappia. Kuppi kuumaa kahvia vielä päälle, niin kyllähän tästä Lauantai lähtee liikkeelle oikein mainiosti!

n. 100g (self-rasing) jauhoja/ self-rasing flour
n. 80g sokeria/caster sugar
1/2 rkl leivinjauhetta/ 1/2 tbsp baking powder
1 muna/egg
n. 1-1,5 dl maitoa/milk
ripaus suolaa/pinch of salt

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja sekoita maitoa niin paljon että taikina pysyy vielä mukavan paksuna. Paista voissa. Taikinasta tulee n. 4 isohkoa pannukakkua. Mix the dry incrediences together. Add the egg and enough milk to make the batter still nice and thick. Fry the pancakes in butter. The batter makes around 4 big pancakes.



The morning after a big Friday night- dance marathon, the body was shouting out for some energy and I'm sure that I heard some whispers about pancakes and bacon. So obviously it was a sign for me to prepare some lovely American pancakes. I did the batter more or less without any exact measurements, but the aim was to keep it in the end quite thick. I had the pancakes with crispy smoked bacon and a nice big splash of maple syrup. A big hot cup of coffee alongside, and the Saturday has had a perfect start!

1 comment:

  1. Moi Emppu!
    Sukulaiset antoivat tämän nettiosoitteen ja kävimme avustajan kanssa lukemassa tätä blogiasi.
    Jos haluat kirjoitella minulle, niin sähköposti osoitteeni on: tuija.orjala@pp.inet.fi

    T. Tuija-serkku

    ReplyDelete