Sunday 3 July 2011

Gooseberry pie



No kylläpä onkin kiukuttanut viime aikoina kun jostain syystä Blogger on vaan hävittänyt postaukset jonnekin bitti-avaruuteen ja sinne on reseptit kadonneet. Sen vuoksi tuntui ettei innostanut mitään alkaa kirjoittelemaan kun kuitenkin se olisi saman tein pyyhkiytynyt blogista pois. Mutta koitetaan nyt vielä kerran.

Karviais-aika tuli pari viikkoa sitten, ja meidän ovelle ilmestyi taas eräs aamulla pieni pussukka täynnä meheviä karviaisia. Tykkään paljon tästä perinteisestä Karviais-Mess:istä, ja syön karviaisia myöskin Weetabixien kanssa aamuisin, mutta innostuin tällä kertaa tekemään super-nopean karviais-piirakan. Minusta piirakat ovat jotenkin paljon mehevimpiä kun niihin laittaa taikina-kuoren. Jälleen kerran, ulkonäöltään teos ei nyt päitä huimannut mutta maultaan kyllä kelpasi!

Karviais-piirakka

110g voita
200g vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
2 rkl kylmää vettä

500g karviaisia
200g sokeria
1 kananmuna

Hiero kylmä voi, suola ja vehnäjauhot kulhossa kunnes lopputulos on kuivaa murua. Lisää pari ruokalusikallista kylmää vetta kunnes taikina irtoaa kulhosta. Älä vaivaa liikaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi. Tällä välin laita karviaiset ja sokeri kattilaan ja kiehuta miedolla lämmöllä n. 5-7 minuuttia. Jätä sivuun jäähtymään.Ota taikina jääkaapista ja jaa kahteen osaan. Kaulitse pohja sekä kansi hieman piirakkapohjaa suuremmaksi ja asettele pohja vuokaan. Kaada jäähtynyt karviais-seos pohjan päälle, ja peitä piirakka-kannella. Nipistä reunat kunnolla kiinni, ja voitele kansi kananmunalla. Pistä piirakan keskelle veitsellä pieni viilto jotta höyry pääsee ulos, ja ripottele kannen päälle hieman sokeria. Paista piirakkaa 200c uunissa n. 25 – 30 minuttia.

It’s been sooooo annoying to find out that for lately some reason Blogger has been deleting my postings from the blog. Therefore, I haven’t really felt like posting anything because the chances are that the recipes will just dissapear somewhere in the Internet. But let’s try one more time. Gooseberries seem to be here again, and we received a lovely little bag full of them to our doorstep the other day. I love this traditional Gooseberry Mess, but got an idea of a gooseberry pie in my head this time. I really think that pies are much more scrumptuous when they are covered with a pastry lid! Again, the look of the pie doesn’t really give it much justice but have to say that the taste was great.

Gooseberry Pie

110g butter
200g flour
Pinch of salt
2 tbsp cold water

500g gooseberries
200g sugar
1 egg

Rub the cold butter, salt and flour together until the end result looks like sand. Add couple of tablespoons of cold water until the dough doesn’t stick to the bowl anymore. Don’t mix too much. Wrap the dough into cleanfilm and place in the fridge for 30 minutes. In the meanwhile put the gooseberries and the sugar in a casserole and boil slowly for 5 -7 minutes. Place aside to cool. Take the pastry from the fridge and divide in half. Roll the halfs little bit bigger than the size of the pastry case. Place the bottom to the case and pour the gooseberry-mix on top. Top the pie with the pastry lid and pinch the edges to a seal. Cut a little hole in the middle of the pie to let the steam out while cooking. Baste the pie with egg and sprinkle some sugar on top. Bake in 200c oven for 25 – 30 minutes.

No comments:

Post a Comment