Monday 18 July 2011

Lappapuuroa!



Pyysin äitiä tuomaan mukanaan Suomesta mannaryynejä, koska vanha kunnon lappapuuro oli kolkutellut mielessä jo jonkin aikaa. Muistan että meillä kotona sitä tarjottiin pitkähköstä kristalli-kulhosta ja päivän pöydälle jätettynä puuroon oli aina muodostunut kunnon kuori, mistä minä jostain syystä erityisesti tykkäsin.

Tarjolla ei ollut tällä kertaa puolukoita, mutta tein puuron pakkasessa olleista punaviinimarjoista. Olin unohtanut miten kaunista lappapuuro onkaan! T:n mielestä jälkkäri muistutti enemmänkin liisteriä kuin mitään muuta, mutta eipä tuo haitannut, jäipähän enemmän minulle nautisteltavaksi! Resepti on suoraan mannaryyni-pakkauksesta.

Lappapuuro

5 dl vettä
2 dl marjoja
0.75 dl mannaryynejä
0.75 dl sokeria
ripaus suolaa

Sekoita marjat, mannaryynit, suola ja sokeri kiehuvaan veteen ja kiehuttele silloin tällöin sekoitellen n. 5 minuuttia. Jätä puuro jäähtymään. Vispaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi ja tarjoile puuro kylmän maidon kera.


In Finland we have this dessert called "Lappapuuro", which is basically a cold mousse-like porridge made of lingonberries and semolina. The porridge is whisked into nice and fluffy consistency and eaten with cold milk.

I remember in my family it was always served in a long crystal bowl, and after leaving it out the whole day the porridge had developed a skin, which I particularly liked. I asked my mum to bring me some semolina from Finland last time when she visited us, because for some reason this porridge has been in my mind lately. There were no lingonberries available, but I used red currants which I found from the freezer. I'd forgotten how pretty Lappapuuro looks like!

Lappapuuro

5 dl water
2 dl berries (preferrably a bit sour)
0.75 dl semolina
0.75 caster sugar
pinch of salt

Add the berries, semolina, sugar and salt to boiling water and let it bubble away for 5 minutes or so once in a while stirring. Take the porridge off the heat and let it cool. After cooling, whisk the porridge with electric whisk for 5 minutes or so until the result is fluffy and light.

No comments:

Post a Comment