Tuesday 5 July 2011

The Best BBQ-Sauce!


Siis apua, nyt on kyllä löytynyt semmoinen barbecue-resepti että ei ole voittanutta! Postista tipahti kesäkuun Saveur, pää-aiheenaan barbecue ja näin jo miten T:n silmät syttyivat tulevia grillailuja ajatellen. Tänä kesänä ei olla paljon aikaa katolla vietelty kun taivaalta on tullut viimeiset pari kuukautta vain vettä. Mutta kyllä se taas näyttäisi vähän hellittävän… Tämä barbecue resepti oli onneksi sovelias ihan normaaliin uuniin, ja jos vaan innostusta löytyy niin kokeilkaa ihmeessä. Tämä on viime aikojen ihan lemppari-resepti!


St. Louis BBQ-kastike


1 kg Possun marinoimattomia ribseja
500g Possun marinoimattomia kasler-pihvejä


4 pekoni-siivua
1 rkl chilijauhetta
4 valkosipulin kynttä
1/2 sipuli
1.5 purkillista tomaatti-murskaa
1.25 dl fariini- sokeria
1.25 dl omenaviini-etikkaa
0.5 dl ryyti-sinappia
1 rkl Worcestershire-kastiketta
1 rkl suolaa
pippuria maun mukaan


Paista kuutioitu pekoni pannulla rapeaksi. Lisää chili-jauhe, silputut valkosipulit ja sipuli ja paistele n. 5 minuuttia kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää tomaatit, sokeri, etikka, sinappi, Worcestershire-kastike, suola ja pippuri ja kiehuta n. 5 minuuttia. Halutessa, aja kastike tehosekoittimella hienoksi. Siirrä sivuun jäähtymään.


Hiero hieman suolaa ja pippuria ribseihin ja kaslereihin, ja paista pannulla erissä kunnes lihat ovat ottaneet hieman väriä. Siirrä laakeaan uunivuokaan tai pellille ja kaada BBQ-kastike lihojen päälle. Kääntele lihat kastikkeessa, ja paista 175c uunissa n. tunti. Tarjoa perunamuusin ja coleslaw:n kera.


We have seriously found such an amazing barbecue recipe that I can’t explain enough how good it is. The latest Saveur edition was dedicated for barbecue and I could see how T’s eyes started to glow when thinking about the upcoing barbecues on the roof. It has been raining for the last couple of months, but maybe one day we will get some summer to London again…Luckily this barbecue sauce recipe was suitable for normal ovens, so if you just feel like it, please please please try it. It is fantastic!


St. Louis BBQ sauce


1 kg pork ribs
500g pork shoulder steaks


4 bacon rashers
1 tbsp chili powder
4 cloves garlic
1/2 onion
1.5 tins of chopped tomatoes
125 ml cider vinegar
100g brown sugar
4 tbsp whole-grain mustard
1 tbsp Worcestershire sauce
1 tbsp salt
pepper to taste


Fry the chopped bacon until it browns a bit. Add chopped garlics, onion, chili-powder and cook for 5 minutes until onions are soft. Add tomatoes, sugar, vinegar, mustard, Worcestershire-sauce, salt and pepper. Bring to boil and let it simmer for 5 minutes. If wanted, you can blend the sauce with a blender. Remove from the heat.


Season the meats with salt and pepper and fry in a pan until they've taken a bit of colour. Transfer the meat on a baking tray and pour the sauce on top. Turn the meats around in the sauce and put in a 175c oven for about an hour. Serve with mashed potatoes and coleslaw.

1 comment: