Wednesday, 13 July 2011

Raparperi-possuaT oli työreissussa tuossa jonkin aikaa sitten monta viikkoa putkeen ja halusin hänen kotiin tullessa tarjota jotakin hyvää. Näin Jamien tekevän kesäistä sweet&sour possua, ja raparperi-ajan ollessa kuumimmillaan ajattelin testata kyseista reseptiä. Minusta raparperi oli mukava vaihtoehto, mutta jätti kyllä kastikkeen melko happamaksi. Eli seuraavalla kerralla reippaasti lisää hunajaa vaan, niin jospa se siitä.

Raparperi-possua

1kg possun kylkeä
4 kevatsipulia
1 punainen chili
Tuoretta korianteria
2 limettiä

Marinadi:

400g raparperia
4 rkl juoksevaa hunajaa
4 rkl soijakastiketta
4 valkosipulinkynttä
2 chiliä
Peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1 kukkurallinen tl kiinalaista viis-maustetta
n. 1 dl vettä

Aja marinadin ainekset keskenään tehosekoittimessa. Leikkaa possun kylki reippaiksi kuutioiksi ja asettele palat uunivuokaan. Kaada marinadi päälle ja peitä vuoka tiukasti foliolla tai kannella. Hauduta 180c uunissa n. 1.5 tunti. Poista lihat varovasti padasta ja jätä marinadi porisemaan hiljalleen liedelle kunnes se on sakeutunut ja muodostanut paksuhkon kastikkeen. Tarvittaessa kaada joukkoon lisää soijakastiketta tai hunajaa. Paista lihapalat kuumalla pannulla hiukassa öljyssä kunnes ne ovat ruskeita ja rapeita. Tarjoile kastike nuudeleiden tai riisin kera ja asettele päälle rapeat possu-palat ja koristele kevätsipulilla.

T was travelling for business a while ago for many weeks in a row, and I thought I would prepare something nice to eat when he returned home. I saw Jamie Oliver doing this interesting looking sweet&sour pork with rhubarb on the telly and as the rhubarb season was on, I thought I would give it a go. I think rhubarb was a great alternative, but left the sauce very sour. So for the next time I would definitely add way much more honey to balance the flavours more. I found the recipe from here.

No comments:

Post a Comment