Vähä-hiilariset jaksot jatkuvat täälläpäin aina silloin tällöin, ja välillä tuntuu että inspiraatio loppuu reseptien keksimiseen. Niinpä viime aikoina meillä on syöty paljon kaalta. Kaali on lisukkeena kiva tavallisen salaatin sijaan, ja esim. coleslaw on ehdoton suosikki kesän grillailujen kanssa. Yhtenä iltana teimme paistetun kalan seuraksi hieman erinlaista coleslaw:ia mikä oli mukavan raikas normaalin majoneesi-pohjaisen sijaan. Resepti Harumi Kuriharan "Everyday Harumi" - kirjasta.
Japanilainen Coleslaw
300g valkokaalia
50g sipulia
1 tl öljyä
60ml riisiviini-etikkaa
2 tl sokeria
Soijakastiketta maun mukaan
Suolaa
Pippuria
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Raasta kaali ja sipuli. Liota niitä jääkylmässä vedessä n. 3 minuuttia, huuhtele, ja jätä jääkaappiin n. 30 minuutiksi. Kun olet valmis tarjoaamaan coleslaw:n, sekoita kastike-ainekset kaalin ja sipulin joukkoon ja ripottele päälle reippaasti seesaminsiemeniä.
Low-carb situation is still going on in our household once in a while and sometimes you run out of recipes to think. Therefore, we have been eating a lot of cabbage lately. Cabbage is a great alternative for a normal salad on the side, and for example colesalw is definitely a favorite with the summer barbecues. One evening we tried this a bit different coleslaw to go with fried fish and it was actually really nice and fresh alternative. Recipe from Harumi Kurihara's "Everyday Harumi"- book.
Japanese Coleslaw
300g white cabbage
50g onion
1 tsp oil
60ml rice wine vinegar
2 tsp sugar
Soy sauce to taste
Salt
Pepper
Roasted sesameseeds
Shred the cabbage and the onion. Soak them in ice cold water for 3 minutes, drain and place in the fridge for 30 minutes. When you are ready to serve, pour in all the rest of the ingrediences and sprinkle with loads of sesame seeds on top
No comments:
Post a Comment