Tuesday, 26 July 2011

Bulgogi



T:n yksi lempiruoista on ehdottomasti korealainen barbecue, ja kyllähän tuo minullekin maistuu. Ravintolan pöydässä paistettavat lihat ovat niin herkullisia, ja kokonaisuudessaan ilta yleensä tosi kiva kun vieraat saavat itse valita lihansa, mitä syövät ja paistavat. Viime perjantaina ajattelimme tehdä bulgogia kotona, ja vaikkakaan emme ottaneet kannettavaa kaasuliettä keittön pöydälle vaan paistoimme lihat ihan normaalisti liedellä pannulla, lopputulos oli ihan älyttömän hyvää. Bulgogi syötiin ihan vaan normaalisti riisin kera.

Bulgogi

n. 700g entrecote-pihvejä
80ml soijakastiketta
3 rkl sokeria
1 rkl seesami-öljyä
3 pieneksi hakattua valkosipulinkynttä
1/2 sipuli
3 pieneksi hakattua pientä kevätsipulia
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1/2 tl kuivattua chiliä
2 cm pala pieneksi hakattua tuoretta inkivääriä
ripaus mustapippuria

Sekoita kaikki muut ainekset keskenään paitsi lihat ja sipuli. Pistä liha hetkeksi pakastimeen ja leikkaa sitten hieman kohmeisena poikki-syin ohen ohuiksi siivuiksi. Siivuta myös sipuli ohuesti. Lisää lihat ja sipulit marinadiin ja jätä jääkaappiin ainakin tunniksi. Paista lihat erissä erittäin kuumalla pannulla ihan vaan pikaisesti kunnes lihaan on tarttunut väri. Nauti bulgogi riisin kera.

One of T:s favorite foods is definitely Korean barbecue, and to be honest I quite like it too. It's overall just a very nice experience to share with your friends to fry the meat in the middle of the table and enjoy the delicious food. Last Friday we thought to try bulgogi at home, and even though we didn't take out our portable gas-hob and fry the meat in the middle of the table, the end result was really delicious and oh, so easy. We ate the bulgogi with rice.

Bulgogi

about 700g rib-eye steaks
80 ml soy sauce
3 tbsp caster sugar
1 tbsp sesame oil
3 small chopped garlic
1/2 onion
3 small chopped spring onions
2 tbsp toasted sesame seeds
1/2 tsp dried chilli
2cm piece of chopped ginger
pinch of black pepper

Mix all the ingredients together except the meat and the onion. Put the meat in the freezer for a while and then slice it extremely thinly slices. Also slice the onion very thinly. Mix the onions and the meat into the marinade and leave to rest in the fridge at least for an hour. Fry the meat in a super hot pan in patches very quickly just to take some color and enjoy bulgogi with boiled rice.

No comments:

Post a Comment