Saturday, 16 July 2011

Another BBQ -sauce

Pic from here

Kesän ensimmäinen kunnon grillaus koettiin vihdoin tässä eräs päivä, ja katolla hurahtikin koko päivä kirjojen, musiikin ja kuohuvan merkeissä. Kivaa, kesä! Ribsejä tehtiin taas, mutta koetimme toisenlaista marinadia tällä kertaa. Etikkainen, vahva kastike pehmensi lihat kivasti ja maustoi ne hyvinkin maukkaiksi. Oisin voinut syödä näitä vaikka kuinka! Resepti oli taas siitä kesäkuun Saveur:ista.

Eastern North Carolina - marinadi

2 dl omenaviini-etikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl kuivattua chiliä
3 rkl tabascoa tms. hot-saucea
1 rkl suolaa
1 tl mustapippuria
1/2 tl paprika-jauhetta

Sekoita ainekset keskenään ja lisää ribsit/lihat marinadiin ainakin tunniksi.

The first BBQ for the summer finally happened recently and the day was spent on the roof with books, music and some bubbly. Summer, yay! We made ribs again, but this time with a different kind of marinade. Vinegary, strong sauce made the meat soft and very tasty, and I could have eaten the whole lot by myself! The recipe is again from the June Saveur.

Eastern North Carolina marinade

200 ml apple cider vinegar
1 tbsp sugar
1 tbsp crushed chili flakes
3 tbsp tabasco or other hot sauce
1 tbsp salt
1 tsp black pepper
1/2 tsp paprika

Mix the ingredients and let the meats marinade in it at least for an hour before the barbecue.

No comments:

Post a Comment