Eräs yksinkertaisimmista ja herkullisimmista jälkiruoista täytyy olla Eton Mess. Googlettamalla selvisi että nimi jälkkärille tulee siitä että sitä alunperin oli tarjoiltu aina Eton Collegen:n krikettipeleissä. Yleensä Eton Mess tehdään mansikoista, mutta meidän pakastimesta löytyi iso kasa herkullisen näköisiä karviaisia joten päätin tällä kertaa käyttää niitä. Raikas marja-kompotti, löysä kermavaahto ja rapeat marengit: NAM!
Karviais-kompotti:
3 dl karviaisia
3 rkl sokeria
tilkka vettä
Lisäksi:
250 ml kuohukermaa
kourallinen marenkeja
Pistä kompotti-ainekset kattilaan ja keitä kokoon n. 10 minuuttia. Marjat tai hedelmät voidaan periaatteessa vaan muussatakkin, ei tarvitse välttämättä keittää. Mutta karviaisten kanssa kovahkot kuoret pehmenivät mukavasti keitettäessä. Muista jäähdyttää kompotti ennen tarjoilua.
Vispaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Murustele joukkoon marengit, murut on mukava jättää hieman isohkoiksi. Sekoita varovasti joukkoon kompotti ja tarjoile heti. Lisää tarjottaessa vielä pieni lusikallinen kompottia/marjoja jälkkärin päälle.
--------------------------------------------------------------------
One of the easiest and most delicious dessert has to be Eton Mess. I googled the origin of the dish and apparently it was originally served in the cricket games of Eton College and Winchester College. Usually you use strawberries for this recipe, but we had some great looking gooseberries in our freezer so I decided to try them instead. Refreshing fruit compote, fluffy whipped cream and crunchy meringues: yummy!
Gooseberry compote:
3 dl gooseberries
3 tbsp caster sugar
drop of water
Addition:
250 ml double cream
handful of meringues
Add the compote ingredients in to the pan and boil gently for 10 minutes or so. Let it cool. You can just mash the fruits or berries fresh, but I found that the skins of the gooseberries became nice and soft after boiling them a bit.
Whip the cream and crumble the meringues in. It's nice to leave some of them in quite a big pieces. Fold in the compote and serve immediately. Add a tablespoon of compote on top of the dessert when serving.
No comments:
Post a Comment