Tuesday, 26 October 2010

Lime Pannacotta


Lauantaina saimme ihania ystäviä kylään kertomaan parin viikon takaisesta Perun matkastaan. Tein meille ison padallisen Vindaloo-currya, jonka kanssa tarjosin Sag Aloo-perunoita, riisiä ja kuminalla ja valkosipulilla maustettua jugurttia viilentämään curryn tulisuutta. Tarjoilu taisi osua ja upota ihan hyvin, koska toista lautasellista täyttäessään ystäväni kuuli että curry oli tehty lampaasta ja hänhän ei lampaanlihasta yleensä välitä ollenkaan!

Jälkkäriksi halusin jotain raikasta, ja tekaisin aamulla meille Lime Pannacotat ja tarjoilin herkun mintulla maustetun tuoreen ananaksen kera. Ihan hyvää tuli, mutta jotenkin Pannacotta oli jähmettynyt vähän liikaakin. Olin odottanut sen olevan melkein hyytelömäistä mutta meidän versiot olivat kyllä melko jämäkkää tekoa. En tiedä missä vika oli, mutta ihan hyvältä ne silti maistuivat ja ananas toi kivan raikkaan kontrastin kermaiselle pannacotalle.

Lime Pannacotta

250 ml maitoa
250 ml kermaa
25 g sokeria
1 limetin mehu ja kuori
3 liivate-lehteä

Laita liivate-lehdet pehmenemään veteen. Kuumenna maito, kerma ja sokeri kattilassa kiehumispisteeseen ja ota pois liedeltä. Purista ylimääräinen vesi liivatteista ja sekoita maito-kerma-seokseen. Purista mukaan limetin mehu ja raastettu kuori. Kaada tarjoilu-astioihin, anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin jähmettymään ainakin tunniksi.


We had lovely friends over for dinner on Saturday to tell us about their recent trip to Peru. I made a big pot of Vindaloo-curry for us and served it with Sag Aloo-potatoes, rice, and garlic and cumin spiced yoghurt to cool the spiciness of the curry. I think the dinner went down quite well because one of the guest was on her second serving of the curry when she heard that it was made of lamb. And normally she hates lamb!

For pudding I wanted to make something fresh, so I tried a Lime Pannacottas and served them with fresh pineapple and mint. It was tasty, but for some reason the texture of the Pannacotta came out quite thick. I was expecting it to be almost jelly-like, but our ones were pretty solid. I'm not sure what the problem was, but they tasted alright and the pineapple gave a nice contrast to the creamy Pannacotta.

Lime Pannacotta

250 ml milk
250 ml cream
25 g caster sugar
1 lime, juice and rind
3 sheets of gelatine

Put the gelatine sheets in the water to soften. Bring the milk, cream and sugar in to the boiling point and take out from the stove. Squeeze the excess water from the gelatines and add to the warm milk-cream-mix. Add the lime juice and the grated rind and pour the mixture into the serving dishes. Let them cool and move into the fridge to set at least for an hour.

No comments:

Post a Comment