Thursday 21 April 2011

Coconut Beef


Hei, lupaan että viimeisiä viedään curryjen puolella! Mutta tämä oli pakko vielä laittaa, koska tykkään paljon itse näistä kuivemmista curreista ja tämä oli melkoisen erinlainen mitä olin aikaisemmin tehnyt.

Kookosta tuli ruokaan sekä kookosmaidon muodossa että paahdettuina kookoshiutaleina, joten lopputulos oli aika lailla... kookosmainen?

Kookos-curry

800g naudan paistia
6 kuivattua chiliä
150g kookoshiutaleita
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 sitruunaruohoa
3cm pätkä tuoretta inkivääriä
1 rkl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl Shrimp tahnaa
2 limetin kuori raastettuna
350ml kookosmaitoa
1 rkl Kecap Manis:ta
1 rkl tamariini-tahnaa
suolaa
pippuria
öljyä

Laita paisti kattilaan, peitä vedellä ja kiehuta pienellä lämmöllä n. 1,5 tuntia. Ripottele kookoshiutaleet uunipellille ja paahda 150c uunissa 10 minuttia välillä hiutaleita sekoitellen. Laita kuivatut chilit likoamaan lämpimään veteen n. 15 minuutiksi. Kuivaa chilit ja heitä tehosekoittimeen sipulin, valkosipulin kynsien, sitruunaruohojen, inkiväärin, korianterin, juustokuminan, kurkuman, Shrimp-tahnan ja limetinkuorien kanssa. Aja tahnaksi ja lisää tarvittaessa pari ruokalusikallista öljyä notkistamaan tahnaa. Siirrä paisti pois keitinliemestään ja anna jäähtyä n. 20 minuuttia. Leikkaa liha kuutioiksi, sekoita mauste-tahnan joukkoon ja jätä marinoitumaan n. 10 minuutiksi. Kuumenna tilkka öljyä pannussa. Paistele liha-seosta kunnes lihoihin on tarttunut hieman väriä. Lisää kookosmaito, Kecap Manis, tamariini-tahna ja hieman suolaa ja pippuria ja hauduttele kunnes melkein kaikki kookosmaidosta on haihtunut. Lisää paahdetut kookoshiutaleet ja sekoita kunnolla. Tarjoa riisin, tai raikkaan kurkku-salaatin kera.


I promise that this is the last of the curry-recipes for a while! I just had to add this recipe, because I really like these kinds of dry curries and it was quite different from anything else that I've cooked.

There was plenty of coconut in the recipe, first coconut milk and then desiccated coconut. The end result turned out to be very rich and delicious.

Beef Coconut Curry

800g beef (we had stewing steaks)
6 dried chilies
150g desiccated coconut
1 onion
4 cloves of garlic
2 stems of lemon grass
3 cm fresh ginger
1 tbsp ground coriander
2 tsp ground cumin
1 tsp tumeric
1 tsp shrimp paste
1 tsp grated lime rind
300 ml coconut milk
1 tbsp Kecap Manis
1 tbsp tamarind pulp

Cover the meat with water and let it simmer for 1,5h over low heat. Spread the coconut on an oven tray and toast in the 150c oven for 10 minutes, shaking the tray occasionally. Place the dried chilies in hot water for 15 minutes. Drain the chilies and put in the food processor with onion, garlics, lemon grass, ginger, coriander, cumin, tumeric, shrimp paste and lime rind. Process into smooth paste and add couple of tablespoons of oil if needed. Remove the meat from the liquid and let it cool for 20 minutes. Cut into cubes, mix with the paste and leave to marinade for 10 minutes. Heat the pan with little bit of oil and fry the meat mixture until the meat has some colour. Add the coconut milk, Kecap Manis, tamarind pulp and salt and pepper and let it bubble until almost all of the coconut milk has evaporated. Add the toasted coconut and mix thoroughly. Enjoy with rice or fresh cucumber salad.

No comments:

Post a Comment