Friday 1 January 2010

Macaroni and Cheese - Just delicious!!



Hyvää Uutta Vuotta!!

Vuoden viimeisenä päivänä mietimme mitä sitä syötäisiin, kun tiedossa oli ilta ystävien kanssa ja ruoalla olisi jaksettava tanssia aamuun asti. Päätimme jättää vuoden 2009 kaloreihin katsomatta, ja T pyöräytti aivan mahtavan Macaroni and Cheese-paistoksen meille ennen illanviettoon lähtemistä. Olen jostain syystä ajatellut kyseistä ruokaa hieman meidän perinteistä makaronilaatikkoa muistuttavaksi, mutta kuinka väärässä olinkaan! Tämä paistos oli täyteläisyydessään ihan älytön, ja koska reseptiin ei tule yhtään kananmunaa, lopputulos oli ihanan pehmeää ja suussasulavaa.

T käytti juustona tosi voimakasta Cheddaria mikä normaalin juustoisuuden sijaan maistui mahtavan voimakkaalta ja "terävältä" jos nyt tuota sanaa ruoanlaitossa voidaan käyttää. Pieni tujaus Cayenne-pippuria toi mukavan potkun paistokseen, ja vaikka me nautimme ruoan ihan sellaisenaan voin kuvitella paistoksen olevan herkullinen lisäke esim. paistetuille kanafileille. Tämä ei tosiaan sitten ole mitään terveysruokaa, mutta pitäähän elämässä olla nautintoja ja tämä paistos todellakin sitä on!

250g makaroonia/250 g macaroni
40g voita/40 g butter
40g jauhoja/40 g flour
4,7 dl maitoa/1 pint of milk
250g Cheddaria tai muuta hyvin voimakasta juustoa/250 g Cheddar (mature)
1/2 rkl Cayenne pippuria/1/2 tbsp Cayenne pepper
parmesaani-juustoa/Parmesan cheese
3 rkl kermaa/3 tbsp double cream

Keitä makaronit suolatussa vedessä jättäen ne hieman al-denteiksi. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kypsennä voi-jauho seos hieman aikaa liedellä koko ajan sekoittaen ja lisää sitten maito pienissä erissä edelleen koko ajan sekoittaen kunnes seoksesta on muodostunut paksuhko kastike. Lisää 3/4 cheddarista ja Cayenne pippuri ja sekoita kastikkeen joukkoon. Kaada makaronit uunivuokaan ja kaada juustokastike päälle. Kaada koko komeuden päälle hieman kermaa, ripottele päälle loput cheddarit ja hieman parmesania ja pistä uuniin 180c n. puoleksi tunniksi.


Happy New Year!

On the last day of the year we were wondering what to cook, as ahead of us was a night with the friends and the dinner was supposed to give energy until early hours of next day. We decided to leave 2009 without looking into calories, and T made this amazing Macaroni and Cheese for dinner. The casserole was absolutely beautiful; smooth, soft and full of flavor.

As a cheese T used extra mature Cheddar, which gave lovely strong and sharp taste instead of normal rubbery cheesy flavor and texture. Little bit of Cayenne pepper gave nice kick, and even though we enjoyed the casserole as it's own I'm sure it would make a great side dish for example grilled chicken. As mentioned earlier, this food is definitely not for healthy eaters but for a delicious treat it is absolutely perfect for!

Boil the macaronis in a salty water and leave al-dente. Melt the butter in a pan and add the flour and mix well. Cook the mixture for a while mixing constantly, and then add milk in small quantities still mixing well until you get a nice smooth sauce. Add 3/4 of the Cheddar and the Cayenne and mix. Place the macaronis in an oven dish and pour the cheese sauce on top. Pour the cream on, place the remaining Cheddar and Parmesan on top and bake in the oven in 180c for about 30 minutes.

No comments:

Post a Comment