Wednesday, 27 January 2010

Fish Pie - Finally!!Se vaan tuli päätettyä. Tiistai-iltana oli saatava Fish Pie:ta! Marssin töiden jälkeen kauppaan ja ostin ainekset. Kotiin päästyä vasta mietin että josko homman teko olisi ollut fiksumpaa viikonloppuna paremman ajan kanssa, mutta höpö höpö. Kunnon Fish Pie-fani ei aikarajoituksia säikähdä.

Ja olin ihan positiivisesti yllättynyt. Paistos ei mitenkään älyttömän vaivannäön takana ollutkaan, ja koko homma oli melkoisen mutkatonta. Aineksia voi lisätä tai jättää pois ihan oman maun mukaan, esim. pinaatti tai kananmunat ei todellakaan ole olennaisia osia ruokaa; toivat vain kivan lisän tämänkertaiseen paistokseen. Kannatan ehdottomasti jonkinlaista savustettua kalaa kalojen joukossa, ja muista jäähdyttää perunasose jotta se ei läsähdä paistoksen päälle kun se pitäisi siihen viimeisenä levittää.

Taas yksi lisäys parhaisiin talviruokiin. Vaikka itse sanonkin, paistos oli aivan ihanaa!

Fish Pie

n. 1kg muussi-perunoita
loraus kermaa
nokare voita

750ml maitoa
1 porkkana
1 sipuli
laakerinlehti
5 - 10 kokonaista mustapippuria

n. 650g kalaa (itse käytin lohta, savustetta koljaa ja turskaa)
100g isoja katkarapuja
2-3 kananmunaa
tuoretta pinaattia

75g voita
3 rkl jauhoja

juustoraastetta maun mukaan

Pistä perunat kiehumaan ja keitä samaan aikaan samassa vedessä kananmunat n. 6 minuuttia ja nosta kylmään veteen odottamaan. Kaada maito eri kattilaan, ja lado sinne porkkana, sipuli, laakerinlehti, pippurit ja kalat. Kuumenna kunnes maito alkaa kiehua ja ota pois levyltä. Peitä kattila kannella ja siirrä sivuun, kalat kypsyvät tässä lämpötilassa hyvin. Kaada perunoista vesi pois ja muussaa. Lisää hieman kalojen kypsennys-maitoa ja loraus kermaa. Lisää voi-nokare oman maun mukaan ja minä lisäsin muussiin myös hieman juustoraastetta myös. Siirrä muussi sivuun jäähtymään.

Höyrystä tuore pinaatti pikaisesti pannulla. Laita sivuun odottamaan.

Siivilöi kalat ja keitinliemi. Laita kattilaan voi ja vehnäjäuhot ja kypsennä sekoittaen n. 2 minuttia. Lisää pikkuhiljaa kalojen keitinliemi ja sekoita vispilällä kunnes kastike on sakeutunut. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Paloittele kypsät kalat uunivuoan pohjalle. Lohko kananmunat ja lado kalojen päälle. Purista pinaatista ylimääräinen vesi pois ja ripottele vuokaan. Lisää päälle katkaravut ja kaada kastike koko komeuden päälle. Päällystä vuoka perunamuusilla, ja ripottele päälle reippaasti juustoraastetta. Paista uunissa 200c n. 25 minuuttia.


It was decided. I just had to have Fish Pie on Tuesday evening. I marched to a shop after work and got all the ingredients. When I got home, I started to think whether it would have been better to leave the whole thing for the weekend, when we have more time. Nonsense! The real Fish Pie-fan won't get defeated by time.

And I didn't regret it; I was very positively surprised how quick it actually was. You can add or leave ingredients from the recipe. For example eggs and spinach are definitely not essential, just added something nice to the pie this time. But you definitely have to have some kind of smoked fish in there, and remember to leave the mash cool down before adding it. Otherwise it will just melt in it, and not spread evenly on the top.

Fish Pie

About 1 kg of floury potatoes
Cream
Butter

750ml milk
1 carrot
1 onion
Bay leaf
5-10 whole black peppercorns

About 650g fish (I used salmon, smoked haddock and cod)
100g prawns
2-3 eggs
Spinach

75g butter
3 tbs flour

Grated cheese

Boil the potatoes and boil the eggs in the same water about 6 minutes and then put them to cold water to cool. Pour the milk to another pan, and add there the carrot, onion, bay leaf, peppercorns and the fish. Bring to the boil and then take out from the hob. Cover with lid and leave to rest. The fish will cook even though the pan is not on the hob. Drain the potatoes and make the mash. Add little bit of the milk from the fishes, and little bit of cream and a dollop of butter. I also added little bit of cheese to my mash, but it's up to you. Set aside to cool down.

Steam some spinach quickly on a pan, and set aside.

Drain the fishes and keep the milk. Add the butter and flour to a pan and stir around for about 2 minutes. Add the fishy milk little by little and whisk until the sauce becomes thick. Check the seasoning and add some salt if needed.

Flake the fishes to an oven dish. Cut the eggs into wedges and place on top of the fishes. Scatter the spinach and prawn across, and pour the sauce on top. Spread the mashed potato on top, and sprinkle with loads of grated cheese. Bake in the oven in 200c for about 25 minutes.

1 comment:

  1. Joo, minä kuulun myös fish pie faniklubiin!Pakastimestani löytyy yleensä vähän epämääräisen oloisia ylijäämä kala- ja katkarapunyssyköitä, jotka sopivat piirashommiin erinomaisesti. Luulen, että meilläkin syödään viikonloppuna piirasta!

    ReplyDelete