Monday 18 January 2010

Tonkatsu


Aasialaisesta marketista nappasin mukaani lisää Panko-korppujauhoja kun ne oli kotoa sattunut loppumaan. T oli puhunut Tonkatsun tekemisestä jo jonkin aikaa, joten ostin myöskin purkin Tonkatsu- kastiketta. Kyseinen kastike on melko hapanimelää ja mausteista, koostumukseltaan muistuttaa vähän niinkuin HP-kastiketta. Katselin tuoteselostusta ja soosista loytyy esim. omenaa ja luumua, ja maistan itse ainakin kanelin ja neilikan mausteina.

Tonkatsun valmistaminen on ihan yksinkertaista; ihan niinkuin tekisit sveitsinleikettä tai muuta paneroitua pihviä. Nuijin possun kasler-pihvit hieman ohuemmaksi kuin mitä ne kaupasta tullessaan olivat. Kieritin jauhoissa mihin olin ripotellut hieman suolaa ja pippuria, käytin kananmunassa, ja leivitin lopulta Panko-korppujauholla. Yleensä Tonkatsut uppopaistetaan, mutta mina laitoin vain ihan reippaasti öljyä paistinpannuun ja ruskistin kummaltakin puolelta n. 2-3 minuuttia.

Tarjoa Tonkatsu keitetyn riisin kera, ja kaada päälle Tonkatsu-kastiketta maun mukaan.

As I stopped in an Asian supermarket last week, I grabbed a pack of Panko with me because we had run out in the house. T had talked about Tonkatsu for a while, so I got some Tonkatsu-sauce as well. The sauce is pretty sweet and sour, and at the same time nicely spiced as well. Consistency is similar to HP-sauce and when I checked the ingredient label I saw that it contains for example apple and plums, and I can taste at least cinnamon and cloves in it too.

Making Tonkatsu is very straight forward; like you would be making any kind of fried escallop. I pounded the pork steaks a little bit before dusting them a bit of flour, then dipped them into whisked egg and then covered with Panko-breadcrumbs. Tonkatsu is normally deep-fried, but I just fried mine in a frying pan with loads of oil, around 2-3 minutes each side.

Serve the pork with bowl of rice and pour on some Tonkatsu sauce.

No comments:

Post a Comment