Sunday, 24 January 2010

Sunnuntain Luumu-Kakku



Sunnuntai-iltana teki mieli jotain makeaa, ja keittiössä oli jo jonkin aikaa nököttänyt pussillinen tuoreita luumuja. Ostin ne vähän aikaa sitten ja toivoin etta kyspyessään ne muuttuisivat mukavan makeiksi koska ensi-maistelu ei kyllä oikein vakuuttanut. Maistoin uudelleen Sunnuntaina, ja vieläkään luumut eivät mitään erityistä olleet. Keikautin pikaisesti aika perus-sokerikakkumaisen kakun, lisäsin taikinaan mantelilastuja ja lorauksen brändia ja ladoin puolitetut luumut päälle. Paistoin kakkua 180c n. 45 minuuttia ja lopputulos oli ihan ok. Ei mitenkään erityisen erityistä, mutta kylla kakkua nyt teekupposen kera viipaleen nauttii. Luumut jäivät vieläkin melko happamiksi, ja brändia olisi voinut lisätä reippaammalla kädellä. Mutta tulipahan ainakin se makean-nälkä tainnutettua!

I really felt like something sweet on Sunday evening, and realised that there was a bag of fresh plums in the kitchen. I bought them little while ago, and hoped that they would get sweeter when ripening because the first time I tried them, they were incredibly sour. I took a bite again on Sunday and still wasn't convinced. I made a quick basic cake with flaked almonds and touch of brandy, and placed the halved plums on top. I baked the cake in 180c for about 45 minutes and the end result was ok. Nothing special really, but it went ok alongside with a nice cup of tea. Plums remained still quite sour, and I could have added more brandy. But at least the cake did what it was supposed to; Sunday night was saved!

No comments:

Post a Comment