Sunday 3 January 2010

Konna Kolossa eli Toad in the Hole


Voi näitä lomapäiviä! Tämä viikko on mennyt ihan täysin löhöillen ja kokkaillen, ja mietimme tuossa aikaisemmin josko tämmöistä elämää jaksaisi koko ajan. T:n mielestä ehdottomasti, mutta kyllä minusta normaali arkikin on ihan kivaa ja kroppa ainakaan ei tällaista herkuttelua pidemmän päälle kestäisi!

Kesken elokuvan katselun muistimme että jääkaapissa on makkarapaketti mikä piti syödä juuri tänään. Niinkuin aikaisemmin olen maininnutkin, rakkauteni Yorkshire Pudding:eihin on syttynyt ja kun T ehdotti perinteistä enkkulaista "Toad in the Hole" paistosta, ei minun kovin kauaa tarvinnut päätöstä miettiä. Melko kaloripommihan se on, mutta kuten tämän viikon kokkailuista huomaa, eipä niitä kaloreita nyt lomalla jaksa laskea. Kuntokuuri alkaa vasta huomenna!

Selitys ruoan nimeen löytyy täältä, mutta siis ideana on että uunivuoka jonka pohjalla on hieman öljyä kuumennetaan kuumaksi, ja siihen sitten kaadetaan pannukakkutaikina ja sen keskelle asetellaan makkarat. Ehkäpä nämä makkarat näyttävät jonkin mielestä rupikonnilta jotka pilkistävät ruohon joukosta...? Koko höskä paistetaan uunissa ja tarjoillaan sipulikastikkeen kera. Perinteisissä englantilaisissa resepteissä kannattaa yleensä kääntyä Nigel Slaterin puoleen, ja niinpä teimme tässäkin tapauksessa.

Toad in the hole

2 kanamunaa
125 g vehnäjauhoja
150ml maitoa
150ml kylmää vettä
1 rkl ryytisinappia

6 makkaraa

öljyä ja hieman voita taikinan paistamiseen

Sekoita taikina-ainekset keskenään ja anna levähtää n. 15 minuuttia. Kuumenna uuni 220c ja laita sinne uunivuoka jonka pohjalle on kaadettu pari ruokalusikallista öljyä ja pieni nokare voita. Kun vuoka on todella kuuma, kaada siihen taikina ja lado sen päälle makkarat. Paista uunissa n. 25-30 minuuttia kunnes pannukakku on saanut kivan värin ja makkarat ovat kypsiä.



Sipulikastike

Nokare voita
2 isoa sipulia
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl Marsala-viiniä tai Sherryä
n. 3 dl lihalientä
Worsestershire-kastiketta

Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi tai puolirenkaiksi. Sulata voi pannulla, ja paista sipuleita miedolla lämmöllä kunnes ne ovat kullankeltaisia ja pehmeitä. Tämän jälkeen peitä kannella ja sekoita välillä, kunnes sipulit ovat todella ruskeita ja erittäin pehmeitä. Lisää jauhot ja ruskista vähän aikaa. Kaada joukkoon nesteet, mausta Worsestershire-kastikkeella ja suolalla ja pippurilla ja anna porista ihan pienellä lämmöllä n. 15 minuuttia.


Oh these holidays! This week has gone purely by relaxing and eating well, and we were thinking earlier on whether we could live like this forever. T didn't see any problem with it, but I think I would actually miss normal life and routines and at least our bodies couldn't cope with this kind of extensive cooking in the long run!

In the middle of watching a (very bad) movie, we suddenly remembered that we had a packet of sausages in the fridge that had to be used by today. As I mentioned before, my love for Yorkshire Puddings has begun, and when T suggested a Toad in the Hole I didn't have to think too long. The amount of calories in the dish is stunning, but as you might have noticed we haven't really bothered to count the calories during this holiday. Healthy lifestyle is starting only tomorrow!

I have been wondering about the name of the dish, and today found this from the Internet. I guess the peeking sausages from the batter look a bit like toads hiding in the grass or something...? With great english recipes Nigel Slater is quite a safe option to go for, and we followed him in this case too.

Toad in the Hole and a lovely Onion Gravy from here. We didn't peel the sausages like he does and left the ham or bacon off, and it still turned out great. Also instead of Madeira or Red Wine we used little bit of Sherry and little bit of White Wine. Enjoy!


No comments:

Post a Comment