Saturday, 16 January 2010

Koti-ikävää



Silloin tällöin täällä päin iskee koti-ikävä. Ja aika usein iskee ikävä meidän äidin herkku-muffinseja. Tuo lause kyllä kuulostaa ihan hirveältä, mutta totta se on. Meidän äiti tekee ihan maailman parhaita banaani-saksanpähkinä muffinsseja. Ja niitä tässä kello viiden tee- maassa on tullut usein ikävä. Kyseiset muffinssit ovat meheviä, älyttömän isoja, ja ne löytyvät meillä aina isosta sinisestä Tupperware-kulhosta.

Claphamissa asuessa läheinen leipomo teki hieman samanlaista banaani-kakkua kuin äidin muffinssit, ja eilen sain idean kokeilla itse saman tyylistä leipomusta. T:n äiti oli tulossa kyläilemään Sunnuntai-aamuna ja ajattelin että olisi varmaan ihan kiva tarjota jotain normaalin teekupposen kera.

Eihän kakku nyt millään äidin muffinseja voita, mutta hyvää siitä silti tuli. Ihan parasta juuri teen tai kahvin kanssa, ja kuivakakku vain paranee parin päivän sisällä. Jipii, kerrankin leivonnainen mikä meikäläiseltä onnistui!

Banaani-saksanpähkinä kakku

3 kypsää banaania
125g pehmeää voita
150g sokeria
2 kananmunaa
1/2 tl vanilja-esanssia
50g saksanpähkinöitä
250g self-raising jauhoja (tai 250 g jauhoja ja 3tl leivinjauhetta)
1tl kanelia
1/3 tl muskottipähkinää
Ripaus suolaa

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää muussatut banaanit, vanilja, pähkinät sekä kaneli, muskottipähkinä ja suola. Ripottele jauhot siivilän läpi ja sekoita taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 180c n. 1h.


Once in a while you just get home-sick. And quite regularly I am missing my mum's famous muffins. That sentence just sounds so wrong, but it's true. My mum makes the world's best banana and walnut- muffins, and in this five-o-clock-tea- country I miss them a lot. These muffins are incredible moist, amazingly big, and you always find them in this blue Tupperware-bowl in our house.

When we used to live in Clapham, the bakery next door used to make this banana-cake which was a bit similar to my mum's baking, and yesterday I got an idea to try it myself. T's mum was coming for a visit on Sunday morning, and I thought it would be nice to serve something else than just the normal cup of tea.

Obviously the cake has no chance of winning my mum's muffins, but it still turned out to be very nice. It's best with a nice cup of tea or coffee, and the cake just gets better after day or two. Yahoo, I was finally able to bake something actually edible!!

Banana-Walnut Cake

3 ripe bananas
125g soft butter
2 eggs
1/2 tsp vanilla extract
50g walnuts
250g self-raising flour
1 tsp ground cinnamon
1/3 tsp nutmeg
Pinch of salt

Whisk the butter and sugar until white. Add eggs one by one. Mix in the squashed bananas, nuts, vanilla and spices. Add flour and salt and pour the mix into a buttered baking tray. Bake in the oven in 180c for about 1h.

2 comments:

  1. Kieltämättä herkullisen kuuloinen kakku! Menee kokeilulistalle täälläkin.

    ReplyDelete
  2. Kiitos ja hyva hyva! Juuri eilen viimeisen palasen nappasin, ja tyopaivan jalkeen teekupposen kanssa maistui kylla oikein hyvalle!

    ReplyDelete