Thursday 31 December 2009

Mehevä makkarapata


T on puhunut Toulousen makkaroista jo jonkun aikaa, ja paistia ostettaessa huomasimme tiskillä köllöttelevän hienon rivin tuoremakkaroita ja niiden mukana juuri näitä Toulousen yksilöitä.
Otimme mukaamme neljä isoa makkaraa, ja teimme niistä eilen kivaa papu-pataa. Padasta tuli melko suolaista vaikka suolaa en erikseen ollenkaan lisännyt, joten makkarat itsessään taisivat olla aika suolattuja. Joten maistelkaa ennenkuin lisäätte suolaa.

4 isoa tuoremakkaraa/4 big Toulouse sausages
2 purkkia limanpapuja (tai vaikka valkopapuja)/2 cans of butter- or any white beans
Pari pientä purjoa/Couple of small leeks
3 valkosipulinkynttä/3 garlic cloves
4-6 pekonisiivua/4-6 bacon rashers
1 lasillinen valkoviiniä/1 glass or white wine
2 dl kanalientä/2 dl chicken stock
Mustapippuria/Black pepper
Persiljaa koristeeksi/Parsley to garnish

Paista makkarat pannulla hieman aikaa jotta kuoresta tulee rapea. Siirrä makkarat sivuun, ja lisää pannulle pekonit ja ruskista. Kaada joukkoon silputtu purjo ja valkosipuli ja kuullota. Paloittele tällä välin makkarat suupaloiksi. Lisää pannuun valkoviini, kanaliemi, hieman rouhittua mustapippuria ja makkarat. Kaada joukkoon vielä pavut ja anna hautua liedellä n. 15-20 minuuttia. Lisää lopusi silputtu persilja ja tarjoa tuoreen leivän kera.


For some reason T has been talking about Toulouse sausages for a while now, so when we saw a line of them in the meat counter the other day, we had to buy couple of them to take with us. I made this nice casserole with butter beans and the sausages and it was great with fresh bread. In the end it was a bit too salty for our liking; I guess the sausages were pretty well seasoned as I didn't add any salt to the casserole myself. Anyway, it was very nice indeed but keep tasting the casserole before adding any salt to the recipe.

Fry the sausages in a pan until crispy in the outside, and then set aside. Fry the bacon crispy in the same pan, and then add the chopped leeks and garlic and fry until soft. Cut the sausages in to bite size pieces and add to the pan. Pour on the white wine and stock, add the butter beans and little bit of black pepper and leave to simmer for about 15-20 minutes. Add chopped parsley and serve with fresh bread.

2 comments:

  1. Voi Emmaliina, täällä kateellisena (=tädit)luetaan sun menuja...montako kymmentä kilometriä pitää juosta noiden aterioiden jälkeen että pysyy yhtä hoikkana kuin sinä;-)

    ReplyDelete
  2. Kiitos kiitos, ja Hyvää Uutta Vuotta rakkahani!

    Tässä juuri puhelimme että pitää kyllä taas Tammikuusta aloittaa terveelliset elämäntavat kun on mennyt viime aikoina ihan vaan syömiseksi tämä elämä! Mutta pitäähän sitä ihmisillä nautintoja olla, kuntoillaan taas kun keretään! :)

    Terveisiä kaikille!

    ReplyDelete