Wednesday 23 December 2009

No nyt se sitten tulee!



Eli joulu on ihan jo ovella! Ouluun päästiin vaikkakin lennot hieman takkuilivat ja ylimääräinen yö tuli vietettyä hyvin hiljaisella Helsinki-Vantaalla, mutta täällä siis ollaan. Sääliksi käy ystäviä jotka tällä hetkellä Lontoosta joulun viettoon yrittävät, koska kuulemma lento- ja junaliikenne tökkii kunnolla.

Tänään pääsin ensimmäistä kertaa tälle talvelle saunomaan, ja voi miten sitä aina huomaakaan kuinka sitä on kaivannut. Jotenkin sitä vaan rauhoittuu niin älyttömän hyvin kun kuuntelee löylyjen sihinää. Pääsimme myös nauttimaan isän perinteisestä aaton-aaton jouluillallisesta. Tällä kertaa tarjolla oli esim. poro-tartaria punasipuli-vinegretillä, mäti-toasteja ja kanttarelli-hyrriä. Oli niin herkullista että eihän siinä mitään kuvia ehtinyt ottaa!

Illalla sitten paketoimme lahjoja ja kuuntelimme joululauluja äidin ja siskontytön kanssa, ja siinä samassa teimme vielä parit pikkusyötävät huomiseksi. T-R paistoi tortut, äiti laittoi uunipuuron uuniin ja minä pyöräytin perinteiset pienet juusto-oliivi-pallerot. Niitä on mukava napostella glögin kanssa aattona.

Ihanaa ja nautinnollista joulua kaikille!!

150 g Mustaleima Emmental raastetta/Strong grated cheese (e.g. Gruyere)
1,5 dl vehnäjauhoja/flour
50g voita/butter
Valkosipulitäytteisiä oliiveja/Green olives filled with garlic

Sekoita juusto ja jauhot keskenään. Lisää pehmeä voi, ja puristele taikinaksi. Ota pieni määrä taikinaa käteen, paina oliivi keskelle ja pyöritä palloksi jättäen oliivi pallon sisään. Paista pellillä 200c 10-15 minuuttia.


Christmas is almost here! I managed to get to Oulu, even though the flights were properly delayed and I spend an extra night in a quiet Helsinki airport. But here I am, and loving the -20c weather and loads of snow! I feel sorry for my friends who are still trying to get out of London for Christmas; apparently the flights and trains are bit of a mess.

I managed to have my first sauna for this winter and realized, like always, how much I actually miss it. You just relax in a totally different way when you sit and listen to the hissing sound of the stove. We also got to enjoy my dad´s traditional Christmas dinner that we always have on the 23rd. This time he had made e.g. reindeer tartar with red onion vinaigrette, roe toasts, and chanterelle twirls. It was so delicious that we didn´t even have time to take any pictures!

In the evening we came home and wrapped gifts and listened Christmas carols with my mum and my niece, and at the same time prepared already some food for tomorrow. My niece made traditional puff pastry twirls with plum jam, mum made porridge which you put in the oven over night and enjoy in the morning, and I made cheese and olive balls that we enjoy with mulled wine (glögi) tomorrow.

I wish you all very lovely and tasty Christmas!!

Mix the cheese and flour. Add soft butter and squeeze until it creates a dough. Take little pieces of dough, and place an olive in the middle. Roll into balls leaving the olive inside. Bake in the oven in 200c for 10-15 minutes.

No comments:

Post a Comment