Monday 7 December 2009

Barcelonan terveiset!



Kotiin ollaan siis palattu, ja reissu oli kiva ja kaupunki ihana kuten aina. Tapaksia tuli syötyä ihan urakalla ja Cavaa maisteltua mukavasti.
Pari ravintolaa ajattelin mainita ihan vain jos joku nyt lähi-aikoina Barcelonaan eksyy ja haluaa herkullista ruokaa.

Perjantaina treffasimme T:n kanssa hänen töitten jälkeen, ja suuntasimme parille drinkille ennen illallista. Päädyimme pikku-pikku baariin ihan Las Ramblas:in viereen. Baaria ei helposti huomaa ellei sen tiedä siinä olevan, mutta siinä taitaakin koko paikan juju olla. Baarimikot pukeutuvat pikkutakkeihin ja solmioihin, ja luovat kivan 30-luvun tunnelman. Itse paikan omistaja, hyvin elegantti vanhempi rouva on myöskin baarin takana ainakin viikonloppuisin ja varmistaa että jokainen tuntee itsensä tervetulleiksi. Suosittelen Boadas:ta kaikille jotka haluavat nauttia hieman old school- tunnelmasta ja hyvistä drinkeistä. Kuva ei muuten ole kyseisestä baarista; ihan liian modernia Boadasin tyylille. Huomioksi myös että myöhemmin paikka tuppaa olemaan melko täynnä joten kannattaa pitää huoli laukuista ja lompakoista!

Illalliseksi mieli teki tapaksia, kuinkas muuten. Työkaverimme oli suositellut tätä paikkaa ja löysimme sen myös matkaoppaastamme, joten suuntasimme Cerveceria Catalana:an. Paikka oli tupasen täynnä, ja meille kerrottiin odotusajan olevan n. 50 minuuttia. Katsellessa ohikulkevia tapas-annoksia, päätimme kuitenkin jäädä odottamaan ja aika äkkiä se aika menikin kun otimme yhdet oluet ja yritimme kääntää päivän tapaksien nimiä espanjasta englantiin. Odotus ehdottomasti palkittiin, ja nautimme aivan ihanan illallisen herkullisten tapasten ja kylmän Cavan kera. Ehkä olimme liian innoissamme ruoasta, koska unohdimme ottaa kuvia illallisesta mutta nautimme esim. huotrasimpukoita valkosipulin ja persilja kera, padron-chilejä, patatas bravas ja pieniä sandwichejä missä oli sisällä mm. paikallista kinkkua. Paikka on auki myöhään, ja jos olet valmis odottamaan jonkin aikaa, ehdottomasti kannattaa kokeilla!

Kävimme Lauantaina lounaalla Ravel-nimisessä ravintolassa, jota meille ennen reissua suositeltiin. Ravintola on hieman keskustan ulkopuolella ja sijaitsee aivan ihanan delin yhteydessä. Paikassa vallitsee tosi rento meininki, ja ruoka on erittäin herkullista. Jaoimme alku-ruoaksi päivän riisin, mikä oli risotto-tyylinen annos paikallisella kinkulla ja makkaralla höystettynä. Päälle oli vielä ripoteltu raikasta yrtti-öljyä ja ruoka oli aivan ihanaa! Minä otin pääruoaksi jänistä sienten ja haudutettujen pikkusipuleiden kanssa, ja T päätyi filepihviin foie gras:n kera. Kummatkin annokset olivat tosi herkullisia, ja olimme lopulta niin täynnä että jälkiruoalle ei enää tilaa löytynyt. Ehdottomasti suositeltava paikka, ja vaatii pöytävarauksen.


Sunnuntai menikin sitten valitettavasti vähän sairastellessa, joten syömisten puolesta ei oikein kerrottavaa oikein ole. Toimme kotiin pari hyvää makkaraa ja paikkalisia sardelleja, joten ehkäpä sitä jonkinlaista tapasta voisi vaikka uudeksi vuodeksi kyhäillä. Ylipäätään matka oli ihana, ja Barcelona jouluvaloineen ja markkinoineen lämpöisen vastaanottava. Ensi jouluna sitten uudestaan!

So we're back! The trip was a success and the city great as usual. Tapas was brilliant and Cava tasted lovely. I thought I mention couple of restaurants, in case anyone will be heading to Barca anytime soon, and would like to enjoy nice food.

I met T on Friday after his work and we went for couple of drinks before dinner. We ended up to this tiny little bar, just off from Las Ramblas. You wouldn't see the place unless you would know it, and I guess that's the whole point of the place. The bartenders are dressed in suits and are creating this lovely 30's atmosphere to the place. Also the owner of the place, this very elegant older lady is behind the bar at least during the weekend making sure that everyone feel themselves welcomed. I will definitely recommend Boadas in case you want some of that old-school feel and enjoy nice drinks. Just to let you know that the place gets pretty crowded later on, so watch out for your bags and wallets!

For dinner we felt like tapas, of course. One of our colleague had recommended this place and we also founded it in our guide book, so we headed to Cerveceria Catalana. The place was packed, and we were told that they had about 50 min waiting time for a table. After seeing the plates of tapas going past us, we decided to stay and wait and time actually went pretty fast as we enjoyed a beer and tried to translate the day's tapas' from spanish to english. The dinner was definitely worth waiting. I guess we were so excited about the food, that we forgot to take any pictures but we had e.g. razor clams with garlic and herbs, padron chillies, patatas bravas and little sandwiches filled for example with local ham. All of this was washed down with some lovely cold Cava. The place is open until late and if you're ready to wait for a while, this place is definitely worth trying!

On Saturday we had lunch in a place called Ravel, which was recommended to us. The place is located a little bit outside of city centre and is within this lovely little deli. The place has a very relaxed atmosphere and the food is great. For a starter we shared "today's rice", which was risotto-type dish with local ham and sausage. They had drizzled some nice herby oil on top, and it was delicious! For the main I took rabbit with mushrooms and little baby onions, and T went for fillet steak with foie gras. Both excellent, even though the steak could have been a little more medium to T's liking. In the end we were both so full that there was no space for a pudding. Make sure that you book a table before going!

On Sunday I was feeling a little bit ill, so didn't have anything exciting on the food-sector. We bought some local sausages and anchovies back home, so perhaps there could be some kind of tapas night coming up soon. Overall the holiday was great, and Barcelona with it's Christmas lights and markets very welcoming. Next year again!

No comments:

Post a Comment