Monday 31 May 2010

Mmmmm.... Meatballs!


Hehkutin jonkin aikaa sitten jo tuota fenkolinsiementen ja possun yhteenkuuluvuutta. Ja kun nyt viikonloppuna löytyi kiva lihapulla-resepti missä kumpaakin käytettiin ihan reippaasti, piti sitä tietenkin lähtä kokeilemaan. Ja kyllä suosittelen! Jätin reseptistä pois maidossa liotetun leivän, mutta luulen että se pitäisi pullat vähän enemmän mehevimpinä. Kaveriksi tehtiin hyvinkin yksinkertainen hyvä tomaattikastike, koska mausteita ja tuhdimpia makuja kyllä sitten löytyi itse lihapullista. Pitkähkö hauduttaminen teki tehtävänsä, ja lautaselle päätyi kasa ihanan paksua ja aromaattista tomaattikastiketta ja mahtavan mausteisia lihapullia.

Fenkoli-possupullat

Tomaatti-kastike:

1 pieneksi hakattu sipuli
1 pieneksi kuutioitu porkkana
1 pieneksi kuutioitu sellerinvarsi
3 siivutettua valkosipulia
2 x 400g tölkkiä tomaattimurskaa
suolaa
pippuria
ripaus sokeria

Lihapullat

300 g naudan jauhelihaa
600 g possun jauhelihaa
1 sipuli
(200 g valkoista leipää)
(2 dl maitoa)
4 tls fenkolinsiemeniä
4 valkosipulinkynttä
1,5 rkl suolaa
1 tl pippuria
kourallinen silputtua lehtipersiljaa
puolikas kourallinen tuoretta oreganoa
1 kananmuna + 1 keltuainen
60g raastettua parmesaania

Tee ensin tomaattikastike. Paista sipulit oliiviöljyssä kunnes ne ovat hieman ottaneet väriä. Lisää porkkana ja selleri ja paistele n. 5 minuuttia. Lisää valkosipulit ja sekoittele vielä hetken aikaa ja kaada sitten mukaan tomaattimurska ja mausteet. Jätä liedelle porisemaan siksi aikaa kun olet tehnyt lihapullat.

Jos käytät leipää ja maitoa, aloita pistämällä leipä likoamaan n. 15 minuutiksi maitoon. Pistä fenkolinsiemenet, valkosipulinkynnet ja suola ja pippuri mortteliin ja sekoita tahnaksi. Kaada tahna kulhoon ja lisää jauhelihat, (liotettu leipä), pieneksi silputtu sipuli, ja kaikki loput aineet. Sekoita taikinaksi. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia ja paista pannulla parissa erissä. Lisää pullat tomaattikastikeeseen ja jätä liedelle pienelle liekille n. tunniksi kunnes kastike on mukavan paksuhkoa. Nauti pastan kera.


I mentioned the marriage made in heaven, pork and fennel-seeds already a while ago. When this weekend we found a lovely looking meatball recipe including both of them, of course I had to give it a try. I definitely recommend! I left the bread and milk out this time, but think that they could keep the meatballs a bit more moist. With the meatballs goes this very simple tomato sauce, as the balls themselves have so much aromatics and flavors. Leaving the sauce to bubble away for more than an hour definitely did the trick. On the plate ended up this wonderful rich and sweet tomato sauce, and beautiful spicy meatballs. Enjoy with pasta.

Recipe from here.

1 comment:

  1. Tämä kuulostaa mielettömän hyvältä, pakko tehdä kunhan sattuu seuraava vapaapäivä kohdalle :D
    Fenkolinsiemen <3 possu, todellakin!

    ReplyDelete