Wednesday 2 June 2010

Honey Buns



Loppuviikosta kyläilemään on tulossa erikois-vieras, ja ajatuksissa ovat jo aurinkoiset aamut katolla kahvikupin seurassa vaihtaen kuulumisia ja yhteistä huippu-huumoria viljellen. Nämä hunaja-pullaset ovat olleet mielessä jo kauan aikaa, ja kun hiljattain näin Liisan tehneen näitä päätin että nyt on aika myös meikäläisen yrittää. Pullat vain paranevat ajan kanssa, koska ne säilötään ihanaan appelsiini-hunaja-liemeen. Nämähän ovat ihan täydellisiä loppuviikon kaveri-aamiaisille!

Appelsiini-hunaja-pullat

Pullat

4 tl sokeria
150 g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa (7g)
3 kananmunaa
75 g voita

Sokeriliemi

500 g sokeria
5 dl kylmää vettä
1 appelsiinin kuori
100 g juoksevaa hunajaa
4 rkl appelsiini-likööriä (Cointreau)/appelsiinimehua

Voitele muffinsipelti, tai vuoat jos käytät yksittäisiä. Tästä reseptistä tulee 12 muffinsia. Sekoita jauhot, hiiva, sokeri ja suola kulhossa. Vatkaa munat rikki erillisessä kulhossa, ja lisää puolet jauhoseokseen ja sekoita kunnes seos on löysähkö taikina. Lisää loput munat ja hieman pehmennyt voi osissa. Vatkaa taikinaa ihan reippaasti kunnes se on kiiltävää ja voi on vatkautunut kunnolla joukkoon. Jaa taikina muffinsi-vuokiin ja jätä nousemaan lämpimään paikkaan n. tunniksi. Kun pullat ovat nouseet, paista uunissa 200c n. 10-15 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Jätä pelti jäähtymään sivuun.

Sekoita kattilassa sokeri, vesi, ja appelsiininkuori minkä olet kuorinut pitkiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä (varo kuorimasta kuoren valkoista osaa joukkoon). Sekoittele seosta kunnes sokeri on sulanut. Kiehauta parisen minuuttia kunnes seos on hieman siirappimaista. Ota kattila pois liedeltä ja lisää hunaja ja appelsiini-likööri, ja jätä jäähtymään vähäksi aikaa.

Nauti puolet pullista lämpimänä, kaada päälle reippaasti sokeri-lientä ja vatkaa seuraksi hieman kermaa. Asettele loput pullista sterilisoituun lasipurkkiin ja kaada loppu liemi päälle. Jätä jäähtymään, ja pistä sitten jääkaappiin. Pullat säilyvät liemessä jopa kuukauden.


End of the week we're getting a very special guest to our house, and I already have picture in my mind of us enjoying a cup of coffee on the roof, chatting away and laughing at our own jokes as usual. These particular honey buns have been in my mind for ages, and as I recently saw Liisa making them I decided to give it a go too. The buns just get better with the time as they are preserved in this lovely orange-honey syrup. Perfect for our lazy breakfasts on the weekend!

Recipe from here.

6 comments:

  1. just eilen katsoin täällä kauden makuja -ohjelmaa nauhalta. siinä tehtiin honeybunseja ja mietin, että noita teen kyllä joku kaunis päivä :) Tarkkaa reseptiä ohjelmassa ei pullille annettu joten tosi kiva, nyt voi kokeilla... :)

    ReplyDelete
  2. Kai luit kommentit ja laitoit 8 munaa 3 sijaan! Munien määrällä tuntuu nimittäin olevan valtava merkitys!
    En ole tehnyt pullasia hetkeen, mutta nyt kyllä tekisi taas mieli!

    ReplyDelete
  3. Siis häh? Miten niin 8 munaa? En lukenut kommentteja ja nyt niitä ei edes pääse lukemaan. 8 munaa kuulostaa hurjalta, millaisia niistä tuli sillä määrällä? Kyllä 3 munaa oli ihan ok ainaskin minun mielestä.
    Ihanaa kun viikonlopuksi on tulossa mahtavaa ilmaa. Luvassa on varmasti piknikkejä ja pullat lähtevät kyllä varmasti mukaan!
    Kivaa loppuviikkoa teille kummallekin!

    ReplyDelete
  4. Ainakin tässä BBC -foodin reseptissä on käytetty kolme munaa: What to Eat now, Valentine Warner, BBC (suom. kauden makuja)

    ReplyDelete
  5. Tein ekan kerran pullasia ihan What to Eat More Now Please kirjan ohjeella ja toisella kerralla nettiohjeella tehdessä pullat vaikuttivat vähän oudoilta kunnes tajusin tuon eron munien määrässä. Hmmm, pitää kyllä ihan vielä tarkastaa kunhan pääsen kotiin keittokirjan äärelle. Saattaa olla, että leipuri oli maistellut vähän liikaa appelsiinilikööriä taikinaa vatkatessaan ; )

    ReplyDelete
  6. Mahtavia pulla pullasiahan ne olivatkin! Maistuivat erittäin hyvälle helteisellä kattoterassilla herkkuaamupalan makeaksi jälkipalaksi. Joose oli ihan kateellinen, kun näytin näiden kuvaa :)

    Kis!

    ReplyDelete