Friday, 11 June 2010

Hiljaiseloa



Blogirintamalla on ollut aika hiljaiseloa viime aikoina. Ei olla juuri kokkailtu, en oikein tiedä miksi. Kattoterassin grilli on kyllä käynyt kuumana, mutta ei sieltäkään mitään sen ihmeempiä ole syntynyt. Ehkä tämä tästä taas muuttuu vähän aktiivisemmaksi, eilen keittiöstä putkahti Pad Thai-tyyppinen ateria. Ihan hyvää oli, ei mitenkään erikoista kuitenkaan. Mulla tuppaa aina wokin kanssa syntyä pientä paniikkia. Kaikki valmistuu niin nopeaa että pelkään aina polttavani kaiken, tai kypsyttävän aineksia ihan liikaa. Tämä on ehdottomasti taitolaji. T on aikamoinen wokki-mestari, ihan epäreilua!

Muuten, alhaalla kuva maailman parhaasta chilikastikkeesta. Tätä on viimeiset 3 vuotta löytynyt meiltä jääkaapista. Ilman sitä ei vaan yksinkertaisesti selviä. Jos löydätte, ostakaa ihmeessä!

Pikainen Pad Thai

2 kananmunaa
seesami-öljyä

3 valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä maun mukaan
tuoreita jättikatkarapuja
5 kevätsipulia varsineen
pari kourallista pavun ituja
tuoretta korianteria

3 rkl Thai kala-kastiketta
1 rkl tamariini-tahnaa
1 limen mehu
1 tl ruskeaa sokeria

3 rkl suolapähkinöitä

Pad Thai riisinuudeleita

Silppua kaikki ainekset valmiiksi ennen kokkailua, annos syntyy super-nopeaa. Riko kananmunat kulhoon, lisää seesami-öljy ja sekoita. Paista pannulla kunnes koostumus on kiinteä munakokkeli, ja siirrä sivuun jäähtymään. Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja jätä sivuun jäähtymään. Kuumenna wokki tosi kuumaksi ja paista pienessä öljyssä valkosipulit ja chilit n. 30 sekuntia. Jos käytät raakoja katkarapuja lisää ne tässä vaiheessa (jos et, ravut tulevat joukkoon vasta lopussa). Lisää wokkiin siivutetut kevätsipulit ja pavunidut (ja kypsät katkaravut jos niitä käytät) ja pyöräytä pari kertaa kunnes ainekset ovat lämmenneet. Lisää nuudelit ja mausteet ja paistele parisen minuuttia. Lopuksi ripottele joukkoon rouhitut suolapähkinät ja silputtu korianteri ja nauti.


It's been quite quiet here at the blog lately. We haven't been really cooking properly for the last week or so, don't know why. The BBQ at the roof has been used quite actively though, but nothing exiting has come out from there either. Perhaps we become a bit active soon again, yesterday we for example made kind of a Pad Thai - style dish. It was ok, nothing spectacular. I always tend to panic a bit when it comes to cooking with the wok. Everything happens so fast, so I always worry that I burn everything or cook the stuff too long. This definitely requires some practice. T is extremely confident with his wok. So unfair!

By the way here's a picture of the world's best chili sauce. For the last 3 years we have had this in our fridge, you just can't live without it. If you find it, try it!

Quick Pad Thai

2 eggs
sesame oil

3 gloves of garlic
fresh chilli
king prawns
5 spring onions
couple of handfuls of bean sprouts
fresh coriander

3 tbsp Thai fish sauce
1 tbsp Tamarind-paste
juice of 1 lime
1 tsp brown sugar

3 tbsp salted peanuts

Make sure you chop everything ready before cooking, the dish is finished within minutes! Break the eggs in a bowl, add sesame oil and whisk. Fry in a pan until consistency is firm scramble. Set aside to cook. Boil the noodles, and set aside to cool as well. Heat the wok very hot and fry the garlic and chillies about 30 seconds. If you're using fresh prawns add them to the pan now (if not, the cooked ones are added in the end). Add the chopped spring onions and bean sprouts and toss couple of times until they are heated. The add the noodles, rest of the ingredients (and cooked prawns if you're using them) and fry couple of minutes. In the end garnish with chopped coriander and chopped salted peanuts.

No comments:

Post a Comment