Friday 14 May 2010

Chili con Carne



Ilmat on Lontoossa taas kyllä niin kylmenneet, että viime viikonloppunakin teki mieli vain jotain tuhtia ja lämmittävää ruokaa. Raapaisimme kokoon mukavan Chili con Carneen mikä syötiin guacamolen, hapankerman, ja juustoraasteen kera. Nam!

Chili con Carne

1 iso sipuli
5 valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä maun mukaan
1 kg naudan jauhelihaa
luraus tomaattipyrettä
2 purkkia tomaattimurskaa
1 purkki kidney-papuja
2 rkl savupaprika-jauhetta
2 rkl cayenne-pippuria
2 rkl jauhettua kuminaa
2 rkl chilijauhetta
2 rkl kuivattua chiliä
pieni luraus lihafondia
ripaus sokeria
suolaa
musta- ja valkopippuria
tuoretta korianteria

Silppua sipuli ja ruskista isossa kasarissa. Kun sipulit ovat ottaneet väriä, lisää valkosipuli ja chili ja kuullota hetki. Lisää tomaattipyre ja kuullota taas hieman aikaa. Lisää sitten jauheliha ja ruskista. Kaada tomaattimurskat ja kaikki mausteet joukkoon, ja jätä liedelle pienelle liekille porisemaan. Mitä pidempään, sen parempi! Ennen tarjoilua lisää kidneypavut ja anna vielä hautua hetki. Lopuksi sekoita joukkoon reilusti tuoretta korianteria ja tarjoile chili guacamolen, hapankerman ja juustoraasten kera.

The weather in London has been lately annoyingly chilly, and last weekend we needed something to warm us up after a brisk walk outside. Spicy Chili con Carne tasted great, and we enjoyed it with guacamole, sour cream and some grated cheddar. Yum!

Chili con Carne

1 big onion
5 cloves of garlic
fresh chilli (how much you want)
1 kg minced beef
2 tbsp tomato puré
2 cans of chopped tomatoes
1 can of kidney beans
2 tbsp smoked paprika
2 tbsp cayenne pepper
2 tbsp ground cumin
2 tbsp chili powder
2 tbsp chili flakes
1 tbsp meat fondi
pinch of sugar
salt
black and white pepper
fresh coriander

Chop the onion and fry in a big pan. After the onions have taken color, add the garlic and chilies. After a minute or two add the tomato puré and fry for couple of minutes more. Then add the meat and brown it. Pour in the chopped tomatoes and all the spices and leave it to a small heat as long as possible. Before serving, add the kidney beans and let it simmer another 5 minutes. Lastly add loads of chopped coriander and serve with guacamole, sour cream and grated cheese.

No comments:

Post a Comment