Wednesday, 19 May 2010

Kuukauden ruokahaaste!


En ole pitkään aikaan osallistunut kuukauden ruokahaasteisiin, ja nyt resepti syntyi ihan vahingossa ja vasta tänään muistin etta tämän kuun haasteeseehan liittyi kaali!
T oli lounastunnillaan ostanut kaupasta puolikkaan ankan, ja mietimme mitä sen kanssa sitten syötisiinkään. Punakaali nyt on aina ollut aika varma valinta ankan kanssa, ja löysin netistä kivan Jamien reseptin jota sitten vähän mukailin omaan makuun. Jätin omenat pois, ja lisäsin sen sijaan hieman hunajaa. Possu ja fenkolin siemenet sopivat muuten tosi hyvin yhteen, meillä on kokattu kyseistä comboa ennenkin.
Jotenkin tällainen mausteinen kaali-muhennos assosioituu kylmään talvi-ilmaan, mutta ihan hyvin tämä upposi näin Toukokussakin. Ja sitäpaitsi Lontoossa on viime viikot ollut niin kylmä, että hyvä kun ei talvitakkia ole kaivettu kaapeista takaisin kayttöön. Nyt kyllä sitten on lämmennyt, ihanaa, kesä!

Jamien Punakaali

1 punakaali
1 iso sipuli
200g pekonia
2 rkl fenkolin siemeniä
150 ml balsamicoa
luraus hunajaa
suolaa
pippuria
tuoretta persiljaa

Murskaa fenkolin siemenet morttelissa, ja pistä paistumaan silputun pekonin kanssa pataan. Kun pekoni on ottanut väriä, lisää sipulisiivut ja ruskista kunnes sipulit ovat kultaisen ruskeita. Leikkaa kaali paloiksi, ja lisää pataan balsamicon, hunajan, suolan ja pippurin kanssa. Porisuta pannulla hiljalleen n. tunti välillä sekoitellen. Ennen tarjoilua sekoita mukaan runsaasti silputtua persiljaa.

Alkuperainen resepti taalta.

In Finnish food blogs there is this thing called monthly challenge. Basically every month one food blogger decides a challenge (an ingredient, theme etc.) and other bloggers then send their recipes to participate. After the deadline, the original blogger puts up all the challenge recipes to his/hers blog and everyone can then vote for their favourite. Then the winner can decide about the next month's challenge. I haven't participated for a long time, but this time the recipe came almost as an accident. May's challenge was a Cabbage!
T had bought half a duck on his lunch break and we were thinking what to have with it. I did some research in the Internet and found a lovely red cabbage recipe by Jamie Oliver. I left the apples out and added little bit of honey instead. By the way pork and fennel seeds go so well together, we've cooked them before and it's a really tasty combo.
Normally this kind of spicy cabbage casserole associates with winter, but I have to say that it went really well with the duck even on a rainy May evening.

Recipe from here.

No comments:

Post a Comment