Friday 7 May 2010

Hyvää sitruunasta



Tällä viikolla sain taas kivoja tyttöjä kylään, ja oli minun vuoroni kokkailla illallista. Bretagnessa reissaillessamme olemme useaan kertaan törmänneet tiettyyn jälkiruokaan, mikä näyttää olevan hyvinkin suosiossa ravintoloiden ruokalistoilla. Ja en yhtään ihmettele miksi. Tämä jälkkäri on ihanan raikas ja aika täydellinen tapa päättää ruokailu. Ja voi miten helppo!
Sitruuna-sorbetti syntyy sokerista, vedestä ja sitruunasta, ja tarjolle laitettaessa siitä vain pyöräytellään pari palloa ja päälle kaadetaan luraus jääkylmää vodkaa. Vaikka kuulostaa aika tujulta tapaukselta, ei se sitä ole. Lopputulos on vähän niinkuin jääkylmä Limoncello. Koristellaan pienellä mintunlehdillä, ja se on siinä. Kesän grillijuhliin tämä jälkkäri sopii varmasti tosi hyvin!

Sitruuna-sorbetti

300 ml vettä
200g sokeria
300 ml sitruunamehua (vaatii n. 6 sitruunaa)
hieman raastettua sitruunankuorta

Laita sokeri ja vesi kattilaan, ja sekoita kunnes sokeri on täysin sulanut. Tämän jälkeen jätä liedelle porisemaan n. 5 minuutiksi, kunnes koostumus on hieman siirappimainen. Kiehumisen aikana älä sekoita seosta. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen sokeriseokseen sitruunamehu ja hieman raastettua sitruunankuorta. Laita laakeaan astiaan pakasteeseen, sekoita n. tunnin kuluttua seosta sähkövatkaimella ja toista tämä pari kertaa tunnin välein. Jätä sitten pakasteeseen jäätymään täysin.

I got lovely girls stopping by again this week, and it was my turn to prepare dinner. While travelling in Brittany me and T have come across this lovely desert which seems to be extremely popular on the restaurant menus. And no wonder why! The desert is so fresh and quite a perfect way to finish a meal. And oh, so simple to make.
For the lemon sorbet you only need water, sugar and lemons, and for the desert you only place couple of scoops of sorbet in a glass and pour an ice cold shot of vodka on top. Sounds strong, but actually it is not. The end result is a bit like ice cold Limoncello. Garnish with some mint, and enjoy. Quite a perfect desert for summer barbecues!

Lemon sorbet

300 ml water
200g caster sugar
300 ml lemon juice (requires about 6 lemons)
little bit of lemon rind

Mix the sugar to the water in a pan until it has totally melted. Then leave to boil for 5 minutes or so until the consistency is little bit syrupy. Don't stir while it's boiling. Leave it to cool. When cool, add the lemon juice and the rind. Pour into a shallow dish and place into freezer. After an hour or when the sorbet has started to freeze, whisk the mixture with electric mixer. Repeat this couple of times every hour or so and then leave it to freeze properly.

1 comment:

  1. Joo, tämä jälkkäri pääsee kyllä minunkin suosikkilistalle. Se oli nimittäin todella herkullista! Odottelen vielä sitä salsa verden reseptiä : )

    ReplyDelete