Saturday 8 May 2010

Salsa Verde


Samaisella tyttöjen illallis-vierailulla oli tarkoitus tehdä jotain Aasialais-tyyppistä ruokaa, koska aikaa kokkailuun ei nyt niin hirveästi ollut ja tarvittiin jotain pikaista ja hyvää. Kävin lounastunnilla kaupassa, ja vihanneshyllyjen välistä yhtäkkiä pilkotti mitkä muutkaan kuin ihanat pikkuiset uudet perunat! Illallis-menu meni uusiksi koska enhän minä niin söpöjä pottuja hyllyyn halunnut jättää. Mieli teki jotain kivaa ja keväistä, joten nappasin mukaan pari meriahven-filettä, yrttejä ja tomaatteja.
Kotona tein perunoille ja kalalle mukavan salsa verde-tyyppisen kastikkeen, paahdoin pikkutomaatteja uunissa, ja paistoin kalafileet loppuvaiheessa pikaisesti pannulla. Heitin keitettyjen perunoiden sekaan vielä vähän voita ja ruohosipulia, ja lopputulos oli aika kiva.

Emman Salsa Verde

2 valkosipulinkynttä
nippu persiljaa
nippu ruohosipulia
kourallinen vesikrassin lehtiä
4 sardellifilettä
2-3 rkl kapriksia
1 rkl sinappia
1 sitruunan mehu
pippuria
reippaasti oliiviöljyä

Paras tulos tulisi jos jauhaisit kaikki ainekset tahnaksi morttelissa ja lisäisit lopuksi oliiviöljyä kunnes lopputulos on paksuhko kastike. Minä heitin kaikki ainekset tehosekoittimeen ja ajoin tahnaksi. Yrtteinä periaatteessa voit käyttää ihan mitä mieli tekee.

At the same dinner with the girls I was planning to make something Asian, because I really didn't have much time to prepare things and wanted to cook something fast and tasty. I did grocery shopping on my lunch break, and suddenly at the vegetable isle saw a fantastic pile of cute, small new potatoes. The dinner plan had to be changed, because how on earth was I supposed to leave such adorable little potatoes on the shelf! With potatoes in my basket I felt I wanted to make something very summery and fresh, and got couple of sea bass fillet, herbs and vine-tomatoes to go along.
Back at home I prepared kind of salsa verde type of sauce for the fish, roasted the tomatoes in the oven and fried the fish on the pan last minute. I tossed some butter and chive to my boiled potatoes and the outcome was rather nice I have to say!

Emma's Salsa Verde

2 garlic cloves
bunch of parsley
bunch of chive
handful of watercress leaves
4 anchovy fillets
2-3 tbsp capers
1 tbsp English mustard
juice of one lemon
black pepper
plenty of olive oil

The best result would be to grind all the ingredients to a paste in a pestle and mortal and in the end add plenty of olive oil until the result is thick sauce. What I did was just put all the ingredients to a blender and blended to a paste. Overall on this you can use whatever herbs you feel like.

No comments:

Post a Comment