Saturday, 2 March 2013
Linssi-piiras
Viikonloppu-reissullamme Marsdenissa kokkailimme yhdessä ruoat koko 10-hengen konkkaronkalle. Yksi pariskunnista oli kasvis-syöjiä ja he tekivät omat sapuskansa samalla kun me hoidimme liha-puolta. Kun lihansyöjät iskivät kiinni possun paistiin, kasvis-syöjät haukkasivat palan linssi-piirastaan. Piiras oli tosi maukas ja aika täydellinen kylmän illan pelastaja, kuten nyt piiraat yleensäkkin. Seurasin sivusta ystäväni Celinan kokkailuja ja testasin omaa versiotani tässä yksi päivä kotona. Hyvää tuli, ja jos lihaa kaipaa niin ajattelin että esim. chorizo-makkara sopisi piiraaseen aikas hyvin.
Linssi-piiras
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
loraus balsamiviini-etikkaa
n. 300g keitettyjä vihreitä linssejä
200g tuoreita herkkusieniä
1 prk tomaattimurskaa
3 rkl jugurttia
n. 100g Feta juustoa
tuoretta timjamia (myös kuivattu oregano on hyvä vaihtoehto)
tuoretta lehtipersiljaa
voitaikinaa
kananmuna
Siivuta sipuli ja ruskista pannulla kunnes ne ovat pehmenneet ja ottaneet hieman väriä. Lisää loraus balsamiviini-etikkaa ja anna paistele vielä pari minuuttia. Lisää pilkotut valkosipulit ja siivutetut herkkusienet ja paista kunnes herkkusienistä on kaikki nesteet irronneet ja kiehuneet pois. Lisää tomaattimurska ja timjamit/oreganot ja anna porista liedellä hiljalleen n. 15-20 minuuttia. Lisää linssit, murusteltu Feta-juusto, jugurtti ja lehtipersilja ja ota seos pois liedeltä. Kaada seos syvähköön vuokaan, lisää voitaikina kanneksi ja voitele kansi kananmunalla. Pistä kanteen pieni reikä veitsellä jotta höyry pääsee ulos ja paista piirasta 170c uunissa n. 15-20 minuuttia kunnes voitaikina on paistunut.
During our weekend in Marsden, we cooked together food for all 10 of us. One of the couples were vegetarians and they took care of their own food by themselves. When the carnivores tucked into shoulder of pork, the vegetarians were enjoying their lentil pie. I tried it and it was so tasty; perfect comfort food for a cold and wintery day. I saw Celina preparing the pie and earlier this week gave my version a try. It turned out very nice, and if you missed the meat I think chorizo would suit this quite well.
Lentil pie
1 oions
4 cloves of garlic
splash of balsamic vinegar
about 300g boiled green lentils
200g chestnut mushrooms
1 tin of chopped tomatoes
3 tbsp yoghurt
about 100g Feta cheese
fresh thyme (or dried oregano)
flatleaf parsley
puff pastry
1 egg
Slice the onion and fry in a pan until very soft and slightly coloured. Add splash of balsamic vinegar and fry for couple of more minutes. Add chopped garlic and sliced mushrooms and fry until all the liquid from mushrooms has evaporated. Add the chopped tomatoes and thyme/oregano and let it bubble in a low heat for 15-20 minutes. Add lentils, crumbled Feta, yoghurt and parsley and take the mixture off the heat. Pour the whole thing into a pie dish and top it with a puff pastry sheet. Brush the lid with an egg and make a little hole in it with a knife so the steam can get out when cooking. Bake the pie in 170c oven for 15-20 minutes or until the puff pastry is fully cooked.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment