Saturday, 9 March 2013

Kurpitsainen linssipata


Linsseillä taas mennään. Sateiseen ja kylmään päivään linssit vaan sopivat niin kuin nenä päähän. Sain T:n äidiltä puolikkaan kurpitsan pikku-pötkylän soseisiin käytettäväksi mutta lohkaisin siitä myös osan tähän pataan. Toimi!

Alkuperäinen ohje Nigelilta täältä.

Kurpitsainen linssipata

2 sipulia
1 porkkana
1 sellerinvarsi
tuoretta rosmariinia
2 laakerinlehteä
1 valkosipulinkynsi
400g linssejä
1 litra kasvis- tai kanalientä
600g kurpitsaa
2 rkl punaviinietikkaa
tuoretta lehtipersiljaa
suolaa
pippuria
hapankermaa

Silppua sipulit, porkkana ja selleri pieneksi kuutioksi ja kuullota kasarissa kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Riivi sekaan hieman tuoretta rosmariinia, tiputa joukkoon laakerinlehdet ja valkosipuli ja kuullota vielä minuutti. Kaada linssit ja kasvis- tai kanaliemi pataan. Leikkaa kurpitsa isohkoiksi lohkoiksi ja lisää pataan. Kaada joukkoon vielä hieman vettä jotta koko homma on nesteen peitossa. Lisää suola, pippuri ja etikka ja anna porista kannen alla hiljalleen n. 45 minuuttia. Tarjottaessa koristele persiljalla ja nokareella hapankermaa.


Lentils, again! They just suit a rainy and cold day so well. I was also given half a pumpkin by T's mother to be used for little dude's pures, and I used some of it in this stew with the lentils as well. Nice and comforting I would say!

Recipe from Nigel can be found here.


No comments:

Post a Comment