Wednesday 6 March 2013

Chorizo - tuo rakkaani


Jos pitäisi ottaa jotain autiolle saarelle, minun valintani taitaisi olla chorizo-makkara. Tietty kaikien muitten tarpeellisten juttujen jälkeen (T, pikku-pötkylä, tulitikut, pelastusvene, hiustensuoristus-rauta jne.). Tuntuu että chorizo pelastaa ruoan kuin ruoan, ja toimii niin lihojen, kalojen kuin kasvistenkin kanssa. Juuri sen vuoksi meiltä löytyy sitä jääkaapista melkeinpä aina, ja makkarasta kyhätään aika usein maistuvaa arki-ruokaa kun aika tai energiat on vähissä.

Eilen keittelin kasaan aika perus-soosin tuore-chorizosta ja älyttömän hyvistä purkki-kirsikkatomaateista  ja söimme kastikkeen uunissa paistetuiden kolja-fileiden kanssa. Koko setti oli valmista n. puolessa tunnissa. Jes!

Chorizo-kastike

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
6 pientä tuore-chorizoa tai mielenmukainen pätkä normaalia chorizoa
1 purkki kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
suolaa
pippuria
ripaus sokeria
tuoretta korianteria

Poista tuore-chorizoista kuori ja silppua sisusta hieman. Jos käytät normaalia chorizoa, leikkele makkarasta mielesi kokoisia palasia. Paista chorizot pannulla kunnes ruskistuvat ja lisää sitten silputtu sipuli ja valkosipuli. Paistele kunnes sipulit ovat pehmenneet ja lisää tomaatit ja mausteet. Hauduttele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia ja ripottele joukkoon korianteri juuri ennen tarjoilua.


If I would have to choose to take something to a deserted island, I think my choice would be chorizo sausage. Obviously after all the other essential things (T, little dude, matches, a boat, hair straighteners etc.). In my opinion, chorizo saves any kind of dish and works really well with everything; meat, fish or vegetables. That's one of the reasons why there's always some in our fridge and we use it a lot when there's just not enough time or energy for anything too complicated.

Yesterday I made pretty simple sauce with fresh chorizo and delicious tinned cherry tomatoes. We had the sauce with some oven roasted haddock filets and the whole thing was ready in half an hour or so. Great!

Chorizo-sauce

1 onion
3 cloves of garlic
6 small fresh chorizos or a piece or normal one
1 tin of good cherry tomatoes
salt
pepper
pinch of sugar
fresh coriander

Remove the skin from the fresh chorizo and chop a bit smaller. If you are using normal chorizo just chop the meat into bite size pieces. Fry the chorizo in a pan until browned. Add chopped onion and garlic and fry until onions are soften. Add tomatoes, salt, pepper and sugar and let simmer for about 30 minutes in a low heat. Add some fresh coriander just before serving.

No comments:

Post a Comment