Saturday, 15 January 2011

Paahtopaistia ja linssejäAi miten niin muka olette huommanneet että meilläpäin paahtopaisti on ollut viime aikoina tarjouksessa? No niin kyllä onkin, mikä on kivaa koska yleensä kyseinen pala on aika huikeissa hinnoissa. Olen onnistunut paistamaankin paistin ihan täydellisesti viimeiset pari kertaa ihan "MuTu"-tuntumalla ja tein eilen pienen paistin kumppaniksi lämpimän linssisalaatin Nigel Slaterin alkuperäistä ohjetta hieman mukaillen. Toimii hyvin kylmänäkin!

Paahtopaistia ja lämmin linssisalaatti

n. 1kg paahtopaisti

250g vihreitä linssejä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
vettä tai kanalientä

suolaa
2rkl punaviinietikkaa
1rkl Dijon-sinappia
4-5 rkl oliiviöljyä
1rkl tuoretta raastettua piparjuurta, tai 2-3 rkl piparjuuritahnaa/kastiketta
tuoretta lehtipersiljaa

Hiero paistiin hieman öljyä ja runsaasti hyvää suolaa ja pippuria. Kuumenna pannu tosi kuumaksi ja paista paahtopaistiin väri pikaisesti kauttaaltaan. Siirrä paisti 160c uuniin ja meidän kiertoilmauunissa medium paistin saa kun sitä pitää uunissa 30min/500g, jonka jälkeen paisti otetaan ulos, kääritään folioon ja jätetään lepäämään 20-25minuutiksi.

Pese linssit ja silppua sipuli hienoksi. Pistä ne kattilaan ja lisää seuraksi laakerinlehti ja kaksi kokonaista valkosipulinkynttä. Lisää reippaasti vettä tai kanalientä ja kiehuta n. 10 minuuttia ja siirrä sitten lämpö pienelle ja jätä linssit porisemaan hiljalleen n.20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Valmista kastike kulhossa. Lisää kulhon pohjalle reipas hyppysellinen suolaa. Kaada joukkoon punaviinietikka ja sinappi ja sekoita. Lisää oliiviöljy koko ajan kastiketta vatkaten kunnes öljy on sekoittunut kunnolla sinapin ja etikan joukkoon. Lisää piparjuuri/tahna. Maista ja lisää tarvittaessa aineksia. Siivilöi valmiit linssit ja heitä pois valkosipulinkynnet ja laakerinlehti. Kaada lämpimät linssit kastikkeen joukkoon. Sekoita mukaan hakattu lehtipersilja ja tarkista suola.

Siivuta paahtopaisti ohuiksi siivuiksi. Pistä lautaselle pieni keko linssjeä, asettele paahtopaisti-viipaleet päälle ja lisää vielä annoksen päälle pari ruokalusikallista linssi-salaattia.

What do you mean you can tell that roast beef has been on offer around us? Well, it is true and it has been great because normally the cut is quite pricey. I've also managed to get the meat just perfect for the last couple of times just by trying, and in our oven I have got the beef medium/medium rare by first rubbing it with oil and loads of salt and pepper. I seal it in a super hot pan overall very quickly and then put in 160c oven for 30min/500g. Then I take it out from the oven, wrap it tightly in foil and leave it to rest for around 20-25 minutes. Perfect!

Yesterday I made a lovely warm lentil salad to go with the beef. I adjusted Nigel Slater's recipe by adding horseradish sauce when fresh horseradish wasn't available and I also added a bit more vinegar and garlic. The whole thing works cold as well!

No comments:

Post a Comment