Monday, 10 January 2011

Mietiskelyä - Some thoughts


Joskus sitä havahtuu miettimään tätä ulkomailla asumista ja varsinkin Suomessa lomaillessa ja sieltä palatessa nämä asiat pyörivät mielessä. Koti, perhe ja ystävät ovat Suomessa mutta nyt alkaa olla koti, perhe ja ystävät myöskin täällä. Se on identiteetille joskus melkoista myllerrystä kun matkustaa Suomeen ja viikon päästä tuntuu että kaipaa Lontoon kotiin kovinkin paljon. Ja taas vaikka kun tänä jouluna lentojen vuoksi näytti Suomen loma peruuntuvan, ihan sydäntä riipaisi ajatus että ei pääsisi joulua viettämään äidin, isän ja sisarusten kanssa lumisissa maisemissa. Välillä sitä potee väkisinkin huonoa omaatuntoa siitä että ei ole kokemassa ja tukemassa läheisiään Suomessa, mutta onneksi minulla on maailman paras perhe ja ystävät jotka pitävät minut ajan tasalla ja huolen että aina kun tavataan, asiat ovat niinkuin aina ennenkin.

Ja onhan tämä nyt hieno homma että olen saanut omakseni kahden maan ja kulttuurin, ja koen että ulkomailla asuminen on kasvattanut minua ihmisenä hirmuisesti. Täytyy olla tosi kiitollinen että minulla on koti kansainvälisessä metropolissa sekä rauhallisessa ja turvallisessa Pohjolassa. Tunnenko itseni Englantilaiseksi? En todellakaan. Suomalaisuus on syvällä sydämmessä ja olen siitä hyvin ylpeä. Mutta kun eräs aamu huomasin upottavani hampaitani tähän beans on toast:iin juustokuorrutuksella ja ryyppäsin mukista teetä maidolla, huomasin että no ehkä sitä on ihan himpun verran tullut Englantilaistuttua!


Sometimes I stop and think about this living abroad business. When going to Finland for holidays and especially when coming back, these things pop into my head. Home, family and friends are in Finland but now I have a home, family and friends in London too. Once in a while it is quite hard for your identity when after a week in Finland, you start seriously missing home back in London. Or vice versa, when this year's flight cancellations threatened my Christmas in Finland, a thought of Christmas without mum, dad and my siblings felt impossible. You are bound to feel guilty of not being and supporting your closest in Finland, but I'm very lucky to have the world's best family and friends who keep me up to date what's happening and make sure that every time we meet things are exactly the same as always.

It is fantastic that I've had an opportunity to get two countries and cultures as my own, and I feel that living abroad has grown me as a person enormously. I have to be very thankful that I have a home in an international metropolis as well as in peaceful and safe North. Do I feel myself English? Absolutely not. Being Finnish is very deep inside of me and which I'm very proud of. However, when tucking into this massive beans and toast with melted cheese and a cup of builder's tea one morning, I realised that I guess also a little bit of England has got into my heart now as well!

No comments:

Post a Comment