Wednesday, 12 January 2011

Coq au VinUusi joululahjaksi saatu pata pääsi ensimmäiselle kokeilulleen eilen kun teimme pikaisen version Ranskalaisesta klassikosta Coq au Vin:istä. Alle tunnin hauduttelun tarviva pata oli kiva ja mukavan täyteläinen vaikka en ollut varma josko noinkin vähäinen aika riittäisi tuomaan pataan tarpeeksi maukkuutta. Varsinkin kun lopussa otin kanat pois padasta ja kiehutin pelkkää kastiketta n. 15 minuuttia vaikutti siihen että lopputulos oli paksua, tummaa ja herkullista. Pata olisi ollut täydellistä perunamuusin kanssa, mutta me söimme tällä kertaa ihan vain salaatin kera.

Coq au vin - kukkoa viinissä

6 kananreittä

25g voita
n. 12 kokonaista pientä salottisipulia
6 valkosipulinkynttä
150g pekonia
250g pieniä tuoreita herkkusieniä
pari oksaa tuoretta tai hyppysellinen kuivattua timjamia
500ml punaviiniä
500ml kanalientä
3rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
pippuria
tuoretta lehtipersiljaa koristeeksi

Paista kananreisiin pikaisesti väri kuumassa padassa ja siirrä sivuun. Jos reisistä on irronnut paljon rasvaa, kaada se pois padasta. Lisää 2/3 voista ja paista salottisipulit kunnes ne ovat ottaneet hieman väriä. Lisää valkosipulit. Lisää reippaiksi paloiksi leikattu pekoni ja timjami ja paista 3-4 minuttia. Lisää kokonaiset herkkusienet, kananreidet, viini, kanaliemi ja balsamiviinietikka ja säädä levy täysille. Kun pata kiehuu, lisää suola ja pippuri ja käännä lämpötila pienelle ja jätä pata porisemaan n. 25 minuutiksi tai kunnes kanat ovat kypsiä. Jos tämän jälkeen liemi on vielä liian ohutta, ota kanat pois padasta ja kiehuta lientä kovalla lämmöllä n. 15 minuttia tai kunnes kastikkeen koostumus on mieleistä. Lisää kanat takaisin pataan ja pistä mukaan loput voista mikä tuo pataan kivan kiillon. Ripottele päälle silputtu lehtipersilja ja nauti perunamuusin, tuoreen leivän tai salaatin kera.

My new casserole dish which I got for Christmas got into it's first test yesterday when we gave a try to a quick version of the legendary Coq au Vin. First I wasn't sure if less than an hour's cooking would make the casserole any good, but the result was very nice, tender and tasty. The gravy got especially dark and rich when I took the chickens out from the casserole and reduced the gravy by itself for 15 minutes or so. The dish would be perfect with some mash, but we had it this time just with some salad.

Original recipe from here.

No comments:

Post a Comment