Tuesday, 2 March 2010

The battle of the chicken wings!


Eilen meillä oli käynnissä kanansiipien taisto. Kaupasta tarttui viikonloppuna mukaan iso boksi maustamattomia kanansiipiä, ja päätimme koittaa paria eri reseptiä niiden perinteisten Barbecue- siipien sijaan. Ensimmäiseksi mieleen tuli mausteiset Aasialaiset hornetit, mutta kun viikonloppuna tuli syötyä Thai-ruokaa, halusin yrittää jotain muuta. Raastoin pari desiä tuoretta parmesaania, ja hakkasin mukaan tuoretta rosmariinia ja sitruunatimjamia ja ripottelin vielä vähän mustapippuria joukkoon. Persilja ja vaikka kuivatut yrtit olisivat varmasti olleet ihan hyviä myös. Sivelin kanansiivet voisulalla, ja “leivitin” parmesaani-yrttiseoksessa. Paistoin 190c uunissa n. 45-50 minuuttia.

T päätti kuitenkin sitten kokeilla Aasian makuja ja teki siiville mausteisen marinadin kyseiseen tapaan:

2 limetin mehu

3 valkosipulinkynttä

3 rkl Thai-kalakastiketta

1 punainen chili

4 rkl öljyä

2 rkl tuoretta hakattua korianteria

Me marinoimme siipia parisen tuntia ja paistoimme 200c n. 45 minuuttia.

Kummistakin vaihtoehdoista tuli hyviä. Ajattelin etta parmesaani olisi sulanut vuoan pohjalle, mutta se säilyikin kivasti siivissä ja niistä tuli mukavan rapeita, jopa rapeampia kuin Aasialaiset hornetit. Kuitenkin sanoisin etta Thai- kanansiivet voittivat kilvan 80/20! Kyllä sen huomaa miten maut vaan tulevat niin täyteläisiksi kun lihaa marinoi. Siivet olivat pehmeitä ja aromaattisia, ja marinadi maistui voimakkaasti myös lihassa toisin kuin parmesaani-siivissä joissa maku keskittyi suurimmaksi osaksi kanan pintaan. Kumpiakin vaihtoehtoja suosittelen ehdottomasti, mutta luulen etta meillä näitä Thai-vaihtoehtoja tullaan kokkaamaan pian uudestaan! Ainiin, ja tietenkin marinadia kannataa kokeilla muunkin lihan sekä kalan kanssa.

Yesterday we had a little battle of chicken wings back at home. There was a big box of normal chicken wings in the fridge, and we decide to try couple of different recipes instead of making the normal BBQ-style wings. First thing in our mind was some sort of Asian flavours but as we had some Thai-food during the weekend, I wanted to try something else. I grated a cup of parmesan cheese, and chopped some fresh rosemary and lemon thyme in and mixed with some black pepper too. I brushed the wings with some butter, coated with parmesan-herb mix and baked in the oven in 190c for about 45-50 minutes.

T still wanted to go with the Asian-style and prepared a Thai-flavoured marinade.

Juices of 2 limes

3 gloves of garlic

3tbsp of Thai fish- sauce

1 chopped red chilli

4tbsp of oil

2 tbsp chopped coriander

We marinated the wings for couple of hours and then baked them in the oven in 200c about 45 minutes.

Both recipes came out delicious. I thought that the parmesan would have melted to the bottom of the pan, but it actually stayed on the chickens and made the skin very nice and crispy. However, I have to say that this time Thai-wings took the trophy! It is fantastic to see how the marinade makes meat so flavoursome. The meat was tender and very aromatic, and the marinade tasted also in the meat instead of just in the skin like with the parmesan wings. I definitely recommend both recipes, but I think that the Thai-ones will stay in our repertoire in the future! Oh, and obviously the marinade can be used in any other meats and fish as well.

No comments:

Post a Comment