Saturday, 27 March 2010

Lauantai-aamuna



Lauantai-aamuisin BBC näyttää pari tuntia ruokaohjelmaa televisiossa. Myönnän avoimesti että olen ihan addikti. On ihan parhautta nauttia aamun teekupponen uusien reseptien parissa, ja inspiraatiota viikonlopun kokkailuihin etsien.

Tänään bongasin Saturday Kitchen:istä kivojen kananmuna-muffineiden ohjeen, ja päätin testata niitä meidän brunssille. Alunperin reseptissä muffini-vuoat vuorattiin pancetta-siivuilla muodostaen munaseokselle pieni pesä, mutta kun kerta meidän jääkaapista siivujen sijaan löytyi pancetta-kuutioita paistoin ne pannulla ruskeaksi ja ripottelin vuokien pohjalle sekä hieman muffinien päälle ennenkuin pistin ne uuniin.

Pelkäsin hieman miten munaseos loppujenlopuksi irtoaisi muffinivuoasta, mutta meillä ainakaan ei ollut minkäänlaista ongelmaa. Muffineista tuli ihanan silkkisiä, ja basilika toi mukavaa vaihtelua perinteiseen muna-pekoni-yhdistelmään. Tarjosin muffinit tomaatti-mozzarella-salaatin kera, ja hyvin upposi!

Aamiais-muffinit

4 kananmunaa
150ml kermaa
n. 100 g pancetta tai pekonikuutioita
20g parmesaanijuustoa
Pari tuoretta Basilikan lehteä
Mustapippuria.

Vatkaa munat rikki kulhossa, ja kaada kerma joukkoon. Raasta parmesaani ja revi pari Basilikan lehteä munaseokseen. Mausta pippurilla. Paista pekonit pannulla rapeiksi, ja ripottele suurin osa voideltujen muffini-vuokien pohjille, jätä hieman pekonia sivuun vielä loppuvaiheeseen. Kaada munaseos vuokiin, ja ripottele loput pekonit päälle. Paista 180c n. 15 minuuttia kunnes munaseos on hyytynyt.

Every Saturday morning BBC is showing cooking programs for couple of hours on TV. I openly admit: I'm an addict! I think that watching new recipes and getting inspiration for the weekend's cooking with a nice cup of tea is the best way to start your Saturday morning.

Today I saw someone making nice kind of egg muffins on Saturday Kitchen, and thought to try them for our brunch. Originally the muffin cups were covered with pancetta slices creating a little nest for the egg mixture, but as we already had some pancetta cubes in the fridge I fried them and added to the bottom of the cups and some on top of the muffins before putting them in the oven.

I was a bit worried how the egg mixture would come out from the muffin tray, but there was absolutely no problem. The muffins were smooth and silky, and basil brought a nice new edge to the basic bacon and egg - combo. We had them with tomato and mozzarella- salad. Delicious!

Original recipe from here.

3 comments:

  1. miten menee töissä tev tuija

    ReplyDelete
  2. Mainio blogi, löysin tänne ekaa kertaa. Mutten taatusti vikaa, lisäsin heti blogilistalla seurattavaksi.

    Herkullisen kuuloisia aamiaismuffareita, ja ihan karppejakin :)

    ReplyDelete
  3. Voi kiitos kiitos ihanasta kommentista! Suosittelen kylla kyseisia muffineita, helppoja ja tosi hyvia!

    ReplyDelete