Thursday 25 March 2010

Fondue



T on viime aikoina yrittänyt vähentää hiilareiden määrää ruokavaliossa. Minä olen ollut tukena. Itsehän en siihen kykene enkä halua ryhtyä; tuore leipä, pasta ja muut ihanuudet ovat ehdotonta herkkuani!

Tällainen elämäntapa vaan välillä tuppaa vaikeuttamaan hieman ruokailu-suunnitelmia, ja perinteinen liha/kala + kasvis yhdistelmä alkaa jonkin ajan kuluttua hieman kyllästyttämään. Eilen sain sähköpostitse linkin juusto-fonduesta, ja innostus iski heti. Fondueta oltiin itseasiassa suunniteltu jo pidemmän aikaa, mutta nyt vihdoin tuli aika se sitten toteuttaa.

Leikkelin hieman leipäpaloja juustoon dipattavaksi (siis minulle), ja tarjolle laitoimme myöskin parmankinkkua, salamia, pieniä suolakurkkuja, ja pikaisesti kiehuvassa vedessä käytettyä kukkakaalta, parsakaalta, kesäkurpitsaa ja pieniä herkkusieniä.

Kylläpä olikin herkullista. Juustoa tuli kylla ihan liikaa kahdelle henkilölle, mutta tietääpähän sitten ensi kerralla.

Fondue

1 valkosipulinkynsi
350ml valkoviiniä
300g Gruyere-juustoa
300g Emmental-juustoa
3 tl perunajauhoa/maizenaa
2-3 rkl Kirsch-kirsikkalikööriä

Hiero valkosipulinkynttä Fondue-pannun sisäpintaan, ja heita kynsi pois. Kuumenna valkoviini pannussa kiehuvaksi hiljalleen, ja lisää raastetut juustot pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen kunnes juusto on sulanut viinin joukkoon. Sekoita perunajauho tai maizena Kirsch-liköörin joukkoon, ja lisää juustoseokseen. Anna padan kiehua n. 2-3 minuuttia kunnes Fondue-seos on paksuhkoa ja kermaisaa, ja ota pois liedeltä. Lisää pippuria mausteeksi. Siirrä pannu pöytään dipattavaksi, ja pidä lämpimänä pienen kynttilän avulla ja muista sekoittaa aina välillä ettei juusto jämähdä pohjaan.

Lately T has tried to reduce carbs in his diet. I've tried to be very supportive. When it comes to myself, I can't and don't want do it. I love fresh bread, pasta, cereal and other lovely stuff way too much!

The low-carb lifestyle can sometimes get a bit challenging when you are planning dinners, and the usual meat/fish + vegetables - combo can get a bit boring in the long run. I got an email about Cheese Fondue yesterday, and got quite excited. We had actually been talking about Fondue for a while now.

I cut some fresh bread to dip into Fondue (obviously just for myself), and we also had parma ham, Hungarian sausage, cornichons, and quickly blanched broccoli, cauliflower, courgette and button mushrooms.

It was great! Obviously we made way too much for two people, but have to say that we thoroughly enjoyed it. And didn't even see any cheese dreams!

Recipe for the Fondue from here.

No comments:

Post a Comment