T on ollut tämän viikon rapakon toisella puolella työmatkalla mikä tarkoittaa että yhdistettynä minun työreissuni, emme ole nähneet toisiamme miltei kahteen viikkoon. Ihan tylsää!
Katselin Roomasta tultuani jääkaappiin, ja päätin että tällä viikolla en käy ollenkaan kaupassa ellei jotain elintärkeää puutu. Tuntuu että aina menee jotain ruokaa hukkaan, joten halusin yrittää tyhjentää jääkaappia ja pakastinta nyt ihan urakalla.
Tänään löysin kaapista pussin valmis-couscousia. Muistin että pakasteessa oli pari broilerin rintafilettä, ja näin jääkaapissa yhden vielä ihan syötävän punaisen paprikan, tuoreita chilejä ja pussillisen vihreitä papuja. Täytyy kyllä tunnustaa että kävin ostamassa pienen pussin tuoretta korianteria lisäksi, koska kaipasin sen raikkautta ruokaan. Illalliseksi muokkautui kana-kasvis couscous, ja hyvää tuli. Jäi vielä huomisen lounaaksikkin. Korianterin mukana kaupasta tarttui mukaan pari kimppua pikku-narsissin nuppuja. Ihanaa, kevät on pian täällä!!
Mausteinen kana-kasvis couscous
2 kanan rintafilettä
1 punainen paprika
1 vihreä chili
kourallinen vihreitä papuja
2 rkl soijakastiketta
2 tl jauhettua kuminaa
2 tl jauhettua korianteria
2 tl chilijauhetta
2 tl kuivattua chiliä
150g couscousia
loraus oliivi-öljyä
tuoretta korianteria
(sitruunamehua)
Paloittele rintafileet ja paista pannulla kypsiksi. Lisää pilkotut kasvikset ja mausteet ja anna kypsyä hetken aikaa liedellä. Samaan aikaan kaada couscous kulhoon, ja lisää kiehuvaa vettä ohjeen mukaisesti. Peitä kulho, ja anna vetäytyä n. 3 minuuttia. Tarkista onko couscous kypsää, ja jos kaikki vesi on imeytynyt ja couscous tuntuu vielä raa'alta, lisää hieman vettä ja anna vetäytyä vielä pari minuuttia. Kun couscous on valmista, lisää kana-kasvis mix, ja sekoita. Tarkasta maku, ja lisää mausteita (myös suola ja pippuri) tarpeen mukaan. Lorauta mukaan vähän oliiviöljyä ja halutessasi pieni määrä siruunamehua, ja sekoita lopuksi joukkoon tuore korianteri.
T has been away in US this week for business and combined that to my trip last week, we haven't seen each other for two weeks now. Not cool at all!
After coming back from Rome, I took a look in our fridge and decided that I won't be doing any shopping this week unless it's absolutely crucial. I think it's time to try to empty the fridge and the freezer as much as possible, because it is really bursting at the moment.
I found some couscous from the cupboard. I remembered that there were couple of chicken breasts in the freezer, and saw still ok looking red pepper, chillies and green beans in the fridge. I have to admit, I went and got some fresh coriander from the shop because I really wanted some of it's freshness to the dish. So for my dinner ended up being a spicy chicken and vegetable couscous. It turned out to be quite nice, and there was even have left overs for my lunch next day.
With the coriander I also bought couple of bunches of little daffodils from the shop. The spring is coming, yahoo!
Spicy chicken and vegetable couscous
2 chicken breasts
1 red pepper
1 green chilli
handful of green beans
2 tbsp soy sauce
2 tsp ground cumin
2 tsp ground coriander
2 tsp hot chilli powder
2 tsp chilli flakes
150g couscous
little bit of olive oil
fresh coriander
(lemon juice)
Cut the chicken into pieces and fry in a pan until done. Add the chopped vegetables and spices, and let it fry for little while in a pan. At the same time put the couscous in a bowl and add hot water as explained in the package. Cover the bowl and let it rest for about 3 minutes. Check if the couscous is ready and if it's still hard but absorbed all the water, add little bit of hot water again and cover for another couple of minutes more. When couscous is ready, add the chicken and vegetable- mix, check the seasoning and add more if needed. Pour some olive oil on top, squeeze little bit of lemon juice if wanted and top it with fresh coriander.
No comments:
Post a Comment