Tuesday, 23 March 2010

Flank - Nice to meet you!



Lauantaina ruoka-ostoksia tehdessämme huomasimme mielenkiintoisen liha-tarjouksen. Flank steak:ia tarjottiin £6 kilohintaan. Ei ollut aavistustakaan mihin kyseistä lihapalaa tulisi käyttää, joten otimme googlen avuksi ja pikaisen tutkimuksemme tulos oli että flank, eli ilmeisesti suomeksi kylki-liha on hyvää joko pitkään hauduttamalla tai erittäin pikaisesti pannulla paistettaessa. Ihan mielenkiinnosta otimme n. kilon pakkauksen mukaamme, ja valmistimme kivan illallisen siita.

Otimme puolet lihasta sinä iltana käyttöön ja koska kylki näytti hyvinkin vähärasvaiselle, T päätti leikata lihan ohuen ohuiksi siivuiksi, ja teki kahdenlaisen marinadin niille. Toiseen kuulemma meni cayenne-pippuria, savupaprikaa, sellerisuolaa, jauhettua korianteria, kuivattua chiliä, valkosipulisuolaa, sipulisuolaa ja öljyä. Toinen piti sisällään Sakea, Mirin-riisiviina-etikkaa, soijakastiketta, valkosipulia seka inkivääriä. Mittasuhteista ei kuulemma ole minkaanlaista kuvaa, MuTu-tuntumalla mennään! Kumpaakin satsia marinoitiin n. parisen tuntia, ja paistettiin sitten tosi pikaisesti kuumalla pannulla. Lisäkkeeksi paistoimme keitettyä parsakaalta pannulla chilin ja valkosipulin kera.


Ensimmäinen satsi maistui jostain syystä hyvin paljon kaupan valmismarinadille. Lihat olivat ihan mukavan mausteisia, ja luulen että olisivat sopineet tosi hyvin esim. tortilloiden tai tacojen täytteeksi. Toisen satsin etikka ja Sake olivat kuitenkin marinoineet lihan tosi meheväksi, ja ero oli merkittävä. Lihasuikaleet olivat suussasulavia, ja luulen etta parsakaalin lisäksi riisi olisi ollut oikein hyva lisäke tälle satsille koska marinadia jäi mukavaksi kastikkeeksi asti.

Hyvää ja halpaa, oikein mukava uusi tuttavuus tämä Mr. Flank!


On Saturday we came across an interesting offer in the supermarket. Flank steak was available for £6/kg. We had no idea how you should use the cut, and a quick search in Google told us that flank is best cooked either by really slow roasting or extremely quickly fried in a pan. Out of interest we took a kilo back home, and cooked quite a nice little dinner from it.

We only used half of the packet on that night and as the meat seemed to have very little fat, T cut it into thin strips and wanted to try two different kind of marinades. One included cayenne-pepper, smoked paprika, celery salt, ground coriander, chilli flakes, garlic granules, onion granules and oil. The other one had Sake, Mirin ricewine-vinegar, soy sauce, garlic and ginger. Apparently no idea about measurements, just go with the feeling! Both patches were marinated about 2h and then fried very fast in a hot pan. For the side we fried broccoli with garlic and chilli.

The first patch strangely enough tasted a bit like the marinade that supermarkets sometimes use for their meats. However, it was nice and spicy and I think would have been great e.g. as a tortilla or taco-filling. But the Sake and Mirin had marinated the second patch so tender that the difference was huge. The meat was just so very soft, and I think this could have gone perfectly with some rice as the marinade created nice little sauce.

Delicious and cheap - I like this new acquaintance Mr. Flank!

No comments:

Post a Comment